Home » Топ новини » МВР за мистерията около катастрофата с Мая Манолова
катастрофата с Мая Манолова

МВР за мистерията около катастрофата с Мая Манолова

Мая Манолова не е участвала пряко в ПТП тази сутрин, била е само пътник в единия от автомобилите, научи 365novini. Това каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов в отговор на журналистически въпрос във връзка с пътнотранспортното произшествие, което омбудсманът Мая Манолова претърпя тази сутрин.

Иванов обясни, инцидентът е настъпил между два автомобила, като единият от тях е отнел предимството на непосредствено движещия се зад него. „Единият шофьор е пострадал и е останал за наблюдение в „Пирогов“, а другият е изписан по негово желание“, добави още Иванов.

По случая има образувано досъдебно производство. Иванов изказа предположение, че най-вероятно вината за произшествието носи първият автомобил, но не се ангажира с категоричност по темата.

„Не съм бил там на място, не съм участвал в огледа. Обстоятелствата предстои да се изяснят – дали е направил обратен завой, или забранен ляв завой – това ще бъде доказано в рамките на образуваното досъдебно производство“, каза още Иванов.

Той посочи и какви са двата възможни варианта, които биха могли да причинят ПТП от този тип.

„При всички случаи, щом задният автомобил се удря в първия, има две прости правила – или е отнето предимството, или вторият автомобил се е движел със скорост, несъобразена с пътните условия“, обясни той.

Източник: Блиц

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.