Водещите новини
Home » Топ новини » Николай Василев, бивш министър на финансите: Бойко Борисов е мъжкар, върна ни в комунизма!
Николай Василев бивш министър на финансите: Бойко Борисов е мъжкар

Николай Василев, бивш министър на финансите: Бойко Борисов е мъжкар, върна ни в комунизма!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Николай Василев, бивш министър на финансите, направи анализ на случващото се в страната! Изкъртващо интервю във „Вечерното шоу на Слави Трифонов“.

По-паметливите и интересуващи се от политика българи едва ли са забравили Николай Василев. Той беше въведен в политическия живот на България от Симеон Сакскобурготски, в чиято дясна ръка се превърна. От 2009 г. Василев не се занимава с политика, но снощи напомни за себе си във „Вечерното шоу на Слави Трифонов„, където сподели своите възгледи за това, което става в държавата и поведението на правителството.

Той смята, че НОЩ и управляващите са си свършили работата откъм медицинска гледна точка, тъй като в България действително не си е проличала пандемията. Икономическият въпрос обаче за него е доста по-сложен.

Първо, Николай Василев е твърдо против да се раздават пари на хората, т.е. в чистия им вид, както е в останалите членки на ЕС. Според него, тези пари трябва да се инвестират в определени сектори, за да не рухне икономиката. Защото, ако започнели да се раздават пари, те бързо щели да бъдат изхарчени.

Бившият вицепремиер (2001-2005) сподели, че намира изграждането на държавни бензиностанции за абсурдно в 2020 г. Според него, по този начин България се връща с повече от 30 години назад, когато работеше комунистическият модел у нас.

„Ако беше 1985 и 1989 г., щеше да е нормално да говорим за това. Но когато си преминал към пазарна икономика, това изглежда абсурдно.“, заяви бившият министър на транспорта в ефира на 7/8 TV.

Николай Василев вижда и плюсове, и минуси на това, което става в страната през последното десетилетие

Друга голяма грешка, която отчита в сегашното управление, е намаляването на ДДС за ресторантьорския бизнес. Той счита, че ресторантьорите са успели да заблудят премиера, че това е необходима мярка.

„Ако няма туристи, колкото и да е ДДС-то, сезонът ще е провален.“, каза Василев.

Относно Бойко Борисов, той го определи като мъжкар, понеже преди време, когато бил опозиция, му казвали „Гледай какъв е мъжкар Борисов, как говори, а не като вас“. „Което сигурно е вярно“, каза Василев. „Не е полезно да си толкова дълго в политиката, но щом Борисов печели избори, значи е майстор.“, смята Николай Василев.

Николай Василев Бойко БорисовПротежето на Царя обаче намира немалко неща в държавата като доста обнадеждаващи. Той например смята данъчната ни система за изключително добра и дори най-добрата в ЕС, тъй като най-малко натоварвала гражданите.

Основен проблем в страната, според него, е концесията на Летище София. Летището ни скоро щяло да стане по-лошо от това на Белград. Бившият министър на държавната администрация и административната реформа все пак счита, че България върви по правилния път, защото е западноориентирана страна, а можеше това да не бъде така. Според него, върви се напред, но с много малки стъпки.

„Откакто сме в ЕС, много малко е направено в България. Има напредък, но можеше много повече.“, смята Василев.

Друг плюс, който той вижда, е, че имаме стабилен валутен борд. „Ние сме най-бедната страна в ЕС, но сме една от най-стабилните, с най-нисък дълг и това е огромно постижение.“, заяви Василев.

Не на последно място той отчита като постижение на правителството, че у нас няма бежански проблеми, въпреки че сме близо до Изтока.

Николай Василев беше в управлението на България 8 години, по време на две правителства. От 11 години насам той се занимава с бизнес и е управляващ съдружник в голяма инвестиционна компания.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.