Водещите новини
Home » България » Николай Нанков: С джипката си Бойко Борисов решава проблемите на хората!
Николай Нанков: С джипката си Бойко Борисов решава проблемите на хората!

Николай Нанков: С джипката си Бойко Борисов решава проблемите на хората!

Сподели новината
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Никой няма запазено място в джипа на премиера. Но може би през джипа решаваме проблемите на хората.

Това заяви зам.- регионалният министър Николай Нанков по БНТ.

„Това ли ви е първата неделя, в която не сте в джипа с премиера Бойко Борисов?“, попита водещият Георги Любенов, визирайки факта, че най-честият спътник на министър-председателят му в обиколките из страната е именно зам.-министър Нанков.

„Не, това не ми е първата неделя, в която не съм в джипа на премиера. Важно е да се знае, че някой няма запазено място за там, но интересно се получиха нещата“, каза зам.-министър Нанков.

„Печелили ли избори джипът?“, попита го метафорично Георги Любенов.

„Добра метафора с джипа и предстоящите избори, но хубавото е, че хората в джипа – не само премиера, но и аз, не сме онзи тип „диванни“ и „жълтопаветни“ политици.

Никой няма запазено място в джипа на премиера Бойко Борисов, но може би през джипа решаваме проблемите на хората. През джипа се вижда светът по друг начин и не с онзи хейт и негативизъм, който се налага през последните месеци и години. Виждаме позитивните неща, не само негативните. През джипа една партия е винаги близко до хората и успяват да се вземат най-бързите и адекватни проблеми. Виждаме, че през джипа не се задават проблемите, а обратното – решават се проблемите“, поясни той.

Да, през джипа наистина ние достигаме до максимален брои хора из цяла България. Така имаме и друга гледна точка – до хората сме, до проблемите им“, призна зам.-министър Николай Нанков.

Той обяви и една голяма инфраструктурна новина:

Във вторник започва ремонтът на нови 40 км на АМ „Тракия“ около Стара Загора в т. нар. „нагънат“ участък. Ще се ремонтира отсечката Оризово-Стара Загора“.

Зам.-министърът на регионалното развитие бе категоричен, че независимо дали ГЕРБ ще спечели парламентарните избори магистрала „Хемус“ ще се изпълни в срок – очаква се осветлението от германски доставчик.

„През 2024 година българските граждани спокойно ще пътуват по съвременен, европейски и с високо качество аутобан“, категоричен бе Нанков. За магистрала „Струма“ той каза: „Остана само най-тежкият участък – този край Кресна. В рамките на тази година темата с тунелите ще бъде финализирана“.

Ненков разкри и какво се случва със строежа на магистралата за Ниш: „До края на тази година ще приключим най-тежкия участък“.

Само за януари 2021 година имаме над 50 новообразували се свлачища в страната. Какви са причините, геолозите по-добре биха обяснили, най-вече климатичните явления, атмосферните явления, свързани с високи температурни амплитуди, с преовлажняване на почва, на скалните масиви. Това са геодинамични процеси, които за съжаление тази година са с изключително голяма честота, допълни зам.-министърът.

Той каза още, че са отделени около 500 млн. и се работи превантивно по почти 100 свлачища и срутища на територията на републиканските пътища.

„Има над 2200 регистрирани свлачища в България. 990 от тях са активни. За миналата година има около 40 стари свлачища, които са се активирали и шест появили се наново. Отделени са около 500 млн. лв. и се работи превантивно по почти 100 свлачища и срутища на територията на републиканските пътища“, каза Николай Нанков в предаването.

Трайно и дългосрочно свлачищата не се укрепват декември, януари и февруари, а в летните и есенните месеци. Сега се извършват само палеативни, аварийни мероприятия, обясни Нанков.

Заместник-регионалният министър коментира и предстоящите парламентарни избори: „Да не избързваме с това къде ще водя листа на ГЕРБ. Може и никъде да не водя. Не съм готов да водя листа“.

„Предстоят ни трудни избори. На първо място заради пандемията, а на второ място заради жълто-кафявите новини и откровеният хейт, който се лее върху ГЕРБ, а също така и дезинформацията, с която ни заливат“.

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.