Home » Здраве » Наричат сместа от куркума и черен пипер вълшебна: Това мощно дуо лекува болка, възпаление и рак
Наричат сместа от куркума и черен пипер вълшебна

Наричат сместа от куркума и черен пипер вълшебна: Това мощно дуо лекува болка, възпаление и рак

Учени от университета в Мичиган откриха, че сместа от черен пипер и куркума може да играе важна роля в превенцията и дори лечението на рака на гърдата, научи 365novini.

Въпреки че самата куркума има лечебни свойства, когато се приема перорално, тя се абсорбира слабо, защото се метаболизира много бързо в черния дроб и чревните стени. А черният пипер увеличава бионаличността на куркумина, който помага в борбата с рака , възпалението и инфекциите, с 2000%.

Ето за какво е подходяща смес от куркума с черен пипер:

1. Защита срещу рак.

Според изследването пиперинът, съдържащ се в черния пипер, почти хиляда пъти увеличава бионаличността на куркумин, вещество в куркумата, което има противораково действие. Без пиперин усвояемостта на куркумина е доста ниска. Изследване, публикувано в списанието за изследване и лечение на рака на гърдата, казва, че комбинирането на куркумин с пиперин убива раковите стволови клетки.

2. Намаляване на болката и възпалението.

Комбинацията от пиперин и куркумин засяга повече от 700 гена, инхибира активността и синтеза на циклооксигеназа-2 (COX2) и 5-липоксигеназа (5-LOX), както и други ензими, отговорни за възпалителните процеси.

3. Отслабване.

Сместа от куркума с черен пипер помага за отслабване. Пиперинът има пирогенен ефект, тоест ускорява метаболизма и увеличава количеството изгорени от организма калории. Смята се също, че той допринася за усещането за ситост.

Източник: За Жената

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.