Home » Живот » Нана разтърси България. Страшни зверства в болниците в България. Лекари карат болни от рак жени да
Нана разтърси България. Страшни зверства в болниците в България. Лекари карат болни от рак жени да

Нана разтърси България. Страшни зверства в болниците в България. Лекари карат болни от рак жени да

В „Здравей, България” по Нова Тв Нана коментира съвместните си действия с Ейвън за събиране на средства за подкрепа на жените с рак на гърдата.

Тя разкри и един притеснителен факт – лекари и особено хирурзи показвали грубо и нехуманно отношение към болните си пациентки. Тв водещата, обаче деликатно отклони въпроса на Виктор Николаев как протича нейната битка с болестта.

Ето какво заяви Нана:

„Когато навлязох в ремисия след тежко лечение, ме обвзе страха дали заболяването няма да се върне. Ето защо сега се срещам с жени, които имат същата болест, искам да съм до тях, да ги подкрепя и да им помогна. Днес, когато ви гостувам, сестра ми е в болница за поредната операция. Точно за това е важна подкрепата, както на дарители, така и на организации.

Ти се въртиш в един тунел, от който мислиш, че като си излязъл, си се спасил, но след три години вълната те залива отново…

Медицината е тази, която може да ни помогне. Защото едно е да имаш пеницилин и друго да ядеш мухлясал хляб.

По тази програма с Ейвън обикаляме страната и правим всичко това, което в София – безплатни профилактични прегледи, индивидуални, практически и юридически консултации, групи за взаимопомощ. Работим със съпрузи, близки, деца, имаме разработени програми с психолози. Раздаваме различи помощни средства, раздаваме сутиени безплатно. Един качествен медицински сутиен е над 80 лева, понякога 100 и нагоре.

Иначе лекари, особено хирурзи си позволят да крещят на пациенти, които са стресирани.

Да се държат грубо и нехуманно към тях. Не мога да ви опиша какво е да видиш интелигентни жени – адвокати, счетоводителки, да бъдат нагрубявани, след като са позволили да попитат как се развива лечението им. На колене им падат да се молят на лекарите, а те ги отпращат при някой друг. Нека тези лекари си променят отношението, за да не се налага да влизаме със скрити камери.”

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.