Home » Здраве » Най-бързият и безплатен тест у дома: Имам ли Ковид-19?
Най-бързият и безплатен тест у дома: Имам ли Ковид-19?

Най-бързият и безплатен тест у дома: Имам ли Ковид-19?

Вече десети месец новият коронавирус причинява хаос по целия свят и досегашните изследвания показват, че Covid 19 се проявява по много странни начини.

Последните изследвания показват, че загубата на мирис и вкус е един от основните и най-разпознаваеми симптоми на това заболяване, проучи 365 Новини.

Много учени смятат, че загубата на миризма е един от най-ранните признаци на инфекция, а ново и важно проучване на индийски учени показа, че заразените с Ковид всъщност не усещат само определени миризми. Учените са провели тест с пет различни вида аромати, често използвани в индийските домакинства: чесън, мента, кардамон, косовско масло и лайка.

В проучването, цитирано от „Сега”, участвали както безсимптомни носители, така и здрави доброволци. Първият извод е, че пациентите с Covid не губят напълно обонянието си. 38,8% от анкетираните не могат да разпознаят един аромат, 16% два и само 4,1% всичките пет аромата.

При здрави доброволци до 14% не могат да усетят един от петте аромата в торбите. Двата аромата, които пациентите с Covid не усещат, са мента и кокосово масло.

Авторите смятат, че най-новото проучване може да помогне за идентифициране на безсимптомните пациенти и смятат, че този тест може да се извърши у дома. Няма нужда да плащате 100 лв. за PCR тест, просто следвайте нашите съвети.

Източник: Рикошет

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.