Home » Здраве » Морската вода бетонира кръвното, действа също при хрема, синузит и хроничен ринит

Морската вода бетонира кръвното, действа също при хрема, синузит и хроничен ринит

Много хора предпочитат басейна пред морето, но според лекарите допускат голяма грешка, научи 365novini

Отдавна е известно, че морската вода е натурално и безвредно лекарство срещу много здравословни проблеми. Тя действа при хрема, синузит, хроничен ринит. Промиването на носа с морска вода веднага облекчава дишането. Морската вода, попадайки в лигавицата на носа, се изпарява, като отнема излишъка от влага и намалява отока. Същият е ефектът от капките за нос, но при тях отокът на лигавицата се намалява, защото се свиват кръвоносните съдове.

Калцият, сярата и другите минерали, разтворени в морската вода, определят нейните противовъзпалителни и антимикробни свойства. Хората, които искат да облекчат белодробните си проблеми, трябва да знаят, че най-добре е да изберат курорт със сух въздух като Средиземноморието. Екземата, псориазисът, невродермитът и акнето също може да се лекуват на морето. Солената вода леко подсушава кожата, отстранява възпаленията и ускорява регенерацията на тъканите.

Всяко къпане тренира кръвоносните съдове на сърдечните мускули заради разликите в температурата. Така се бетонира кръвното в нормални стойности. Но в морската вода, за разлика от тази в басейните, се съдържа калий, който е основен елемент, поддържащ доброто състояние на сърдечносъдовата система. Освен това морската вода отстранява възпаленията и отоците на ставите, подобрява кръвообращението в тях и укрепва костите.

Ретро

Твоят коментар

Твоята оценка
Твоята оценка
Общо гласували

About Елена Монева

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Кражбата от 365 Новини е забранена!!!