Home » Здраве » Лесно е: Ето как бързо и ефективно да се отървете от лошия дъх
как да се отървете от лошия дъх

Лесно е: Ето как бързо и ефективно да се отървете от лошия дъх

Понякога причините за лошия дъх могат да бъдат заболявания, свързани с устната кухина, припомня 365novini.

За да се отървете от тях, трябва да се консултирате с лекар.

Но, ако няма време да отидете на лекар, можете да използвате тези невероятни методи.

Хигиена

Разбира се, всеки знае, че трябва да си миете зъбите два пъти на ден, но някои хора пренебрегват това. Други използват паста за зъби след всяко хранене. Това обаче не е добре, защото емайлът се изтрива Можете да използвате и конец за зъби. Понякога четката за зъби не помага напълно да се почисти устата, а между зъбите може да има части от останала храна.

Подправки

Ефективно средство за справяне с миризмата от устата може да бъде дъвченето подправки. Например – кардамон. Той съдържа специално антисептично вещество цинеол. Подходящи подправки са също така копър или канела. Те съдържат антибактериални вещества, които ще ви помогнат да се отървете от неприятната миризма.

Кисело мляко

Ако ядете този продукт редовно, можете да се отървете от неприятната миризма, твърдят японски учени. Според тях полезните бактерии изместват вредните микроорганизми от устната кухина.

Не купувайте освежители за уста

Не е нужно да купувате скъпи спрейове и освежители за уста. Научно е доказано, че съдържат твърде много киселини, поради което още повече увреждат устната кухина.

Зеленина

Друга естествена дъвка, която точно облекчава миризмата от устата. Копърът или магданозът, които винаги могат да бъдат намерени в хладилника, са идеални за това. Повечето експерти смятат, че класическата дъвка е най-лошият начин да се отървете от лошия дъх, затова се препоръчва да го замените с естествени „освежители”.

zdrave.to

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.