Водещите новини
Home » Здраве » Момиче с рак на черния дроб посочи първите симптоми на болестта
Момиче с рак на черния дроб посочи първите симптоми на болестта

Момиче с рак на черния дроб посочи първите симптоми на болестта

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

На 17 години младата британка Бет Уорли започва да забелязва резки промени в настроението и емоции, които не може да овладее. Тези промени били симптом на рак, който диагностицират година по-късно.

Историята на Бет Уорли, жителка на Bedworth във Уорикшир, беше публикувана от The Daily Mail .

Момичето било само на 17 години, когато започнало да изпитва пристъпи на гняв и промени в настроението. Промяната на настроението и силните емоционални реакции, както агресия, така и плач, можели да бъдат предизвикани от най-прости неща – например предмет, паднал на пода.

В същото време, ако момичето било недоволно от нещо, недоволството му придобивало хипертрофирана форма: приливът на адреналин предизвиквал треска и задух, учестен пулс. Понякога Бет сякаш щяла да припадне от нерви.

„Не можех да контролирам емоциите си. В един миг полудявах и в следващия момент вече започвах да ридая. Мама каза, че поведението ми прилича на тръшкането на малките деца ”, каза тя.

В допълнение към емоционалната „люлка“, младата Уорли изпитвала и коремна болка, поради която е диагностицирана със синдром на раздразненото черво.

На 18-годишна възраст, след друг преглед, Бет чула от лекарите, че има рак – параганглиом, при който туморите растат в нервните клетки и могат да се развият на различни места.

Такива тумори обикновено растат бавно и често са доброкачествени. Но понякога могат да бъдат опасни, както се случило с младата британка. При Бет параганглиомът предизвикал нарушение в производството на хормони, което провокирало отделянето на адреналин заедно с недостатъчната емоционалност.

Преди няколко месеца момичето претърпяло операция за отстраняване на тумора от черния дроб и съседните жлези в болницата „Кралица Елизабет“ в Бирмингам.

„Отне ми няколко месеца, за да се възстановя след операцията, лекарите дори предложиха да напусна университета. Но аз отказах, върнах се в училище и дори успях да издържа шофьорския изпит “, каза Бет Уорли.

Твоят коментар

About Натали Славова

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.