Home » България » Младен Маринов с последни подробности за убийствата в Кюстендилско
последни подробности за убийствата в Кюстендилско

Младен Маринов с последни подробности за убийствата в Кюстендилско

Извършителите и на двете убийства, извършени в област Кюстендил, са задържани, научи 365novini

Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Младен Маринов. По думите му ясни са и мотивите за престъпленията. Младен Маринов коментира, че става дума за битови убийства, свързани с междуличностни отношения.

„Те са продиктувани от нарушени междуличностни отношения. Наистина в един ден две убийства е сериозно нещо, но те нямат свързаност по между си . Хубавото и в двата случая е, че са задържани извършителите и са ясни мотивите за тяхното извършване“, каза още министър Маринов.

Първият случай е от 9 ноември. При него 62-годишен мъж от село Мламолово бе открит мъртъв в дома му. Приятел на мъжа го е посетил днес в дома му, но го е открил мъртъв и е подал сигнал до Полицията. Трупът на мъртвия мъж е транспортиран до болницата в Кюстендил за аутопсия. Работи се по установяване на причините за смъртта. По случая е образувано досъдебно производство. Уведомен е прокурор от Окръжна прокуратура – Кюстендил.

Вторият случай е от 10 ноември. По първоначални данни около 24.20 часа е възникнал конфликт между двама мъже в кв. „Герена“ в Кюстендил на възраст 45 и 47 години.

45-годишният е закаран в болница с прободна рана, където екип на спешния център е установил смъртта му. По случая е започнато досъдебно производство по чл. 115 от НК, уведомен е дежурен прокурор. Задържани са трима души – 47-годишният, който е нанесъл прободната рана, 38-годишна жена и 19-годишен младеж. Изяснява се съпричастността им към инцидента.

Случаите с къщите за гости бяха пример – как средства, отпуснати за развитието на даден регион, могат да се използват по престъпен начин. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Младен Маринов. По думите му при тях се е получила компилация от добра възможност да се развиват определени региони и престъпното използване на тази възможност.

Във връзка с проверките, които се извършиха в Държавен фонд „Земеделие“, министър Маринов коментира, че правят всичко възможно – там, където има проблеми и където са диагностицирани такива да се наместват. „По-важното е след това да си правят съответните анализи, да се промени законодателството и нормативната уредба, за да не се дава такава възможност“, каза още министър Маринов.

По отношение цялостната борба с корупцията в България, министър Маринов припомни, че в докладите по Механизма за сътрудничество и проверка (МСП) на Европейската комисия, темата е била водеща. „Борбата на МВР с вътрешната корупция бе акцент в докладите, като бе посочена като положителна практика, така, че ние продължаваме надграждането ѝ.

Знаете, че бе създаден и нов орган, който приоритетно да разследва корупцията по високите етажи от лицата, заемащи висша държавна длъжност. В тази връзка ние си взаимодействаме с Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), Специализираната прокуратура и главния прокурор на Р България, тъй като всеки един такъв случай е под контрола на Върховната касационна прокуратура. Резултатите ги виждаме всички“, добави министър Маринов. Според него всеки случай, който е разкрит за корупция по високите етажи е важен с оглед противодействие на това престъпление и най-вече с оглед на генералната превенция.

ПИК

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.