Home » Живот » Мая Манолова: Победата ми беше открадната
Мая Манолова

Мая Манолова: Победата ми беше открадната

„14 класьора с доказателствен материал“ за изборни нарушения по време на балотажа в София внесе бившата кандидат-кметица за столицата Мая Манолова с искане вотът да бъде касиран.

Тя нарами 4 тежки папки и поиска всички жалби да бъдат разгледани прецизно от Общинската избирателна комисия, научи 365novini.

Разликата между нея и избраната за четвърти път за градоначалник Йорданка Фандъкова бе едва 5 на сто при окончателното преброяване на бюлетините. От екипа на Манолова обаче заявиха, че са открили редица изборни нарушения и дори посочиха, че е имало масов ромски вот за опонентката.

Мая Манолова

„Внасяме 14 класьора с доказателствен материал. Подаваме жалбата заради справедливостта, заради огромната манипулация. Подаваме ги, за да се види, че не може повече така – че настояваме да бъдат разобличени всички манипулации. А дали има кой да накаже изборната машина на ГЕРБ – предстои да видим“, заяви днес Манолова преди внасянето на „доказателствения материал“. Според нея изборната победа в столицата е била открадната най-демонстративно.

„Факт е, че 100 000 избирателя е разликата в списъците между първия и втория тур, а повече от 60% са подправените протоколи. Това са над 900 секции. Огромна манипулация от социологическите екзитполове, използвани за партийна пропаганда“, коментира пред репортери Манолова.

Мая Манолова

Отчете и че заедно с инициативните й комитет по издигането й ще се борят за въвеждането на машинно и електронно гласуване.

Такава бе и целта на кандидат-политика Слави Трифонов през 2015 г. с инициирания от него референдум, чиито резултати обаче бяха отхвърлени от Народното събрание. Манолова бе пръв гост в телевизията на Дългия „7/8 ТВ“, което даде храна за спекулации, че може би ще се коалира с него за бъдещи избори.

Бившият омбдусман се закани и да сезира международните институции в лицето на ОССЕ, ПАСЕ и Венецианската комисия за начина, по който се провеждат изборите у нас, а ще информира за случилото се и посланиците на страните-членки от ЕС и на САЩ.

Снимки: Агнес Методиева

Лупа

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.