Home » България » Мангъров: Затягат мерки по политически причини, заради скандалите, които тресат властта
Мангъров: Затягат мерки по политически причини заради скандалите които тресат властта

Мангъров: Затягат мерки по политически причини, заради скандалите, които тресат властта

Затягат мерки по политически причини. Това мнение изрази доц. Атанас Мангъров пред „Факти“, пише „19 минути“.

„Безсмислено е да се затваряме и изолираме, така вирусът няма да умре. Маските са безсмислени, само за успокоение на душата. Щабът сее напрежение. Би могло да се каже, че затягат мерките, заради скандалите, които тресат Властта. От коронавируса тези, които имаха милиарди, ще спечелят трилиони“, казва той.

“Всъщност в страната нищо не се е променило, защото процентът на откритите заразени на 100 направени теста през май и през юни е един и същ. През май всеки ден са правени по 1145-1150 теста, а през юни месец са правени по 1650 теста средно всеки ден.

Процентът на откритите заразени на 100 теста през май е 3,1%, а през юни е 3,5%. Тоест на всеки 100 теста през двата месеца са откривани трима или четирима нови заразени, което е едно и също. Тоест, няма някаква промяна“, очерта ситуацията доц. Мангъров.

“През седмиците, когато преживяхме строгите мерки ние правехме много тестове“, припомни той.

Доц. д-р Атанас Мангъров обясни и целта на евентуалното масово тестване на населението, което така и не се състоя: “Хората, които се окаже, че са заразени и болни да бъдат изолирани. Но ние така или иначе нямахме и нямаме възможност, а вероятно няма и да имаме, да тестваме цялото население на страната.

В момента какво правим? Ходим тук и там и този, за който намерим, че е заразен, като в 98-99% от случаите той или тя не са болни, ние ги затваряме, започваме да изследваме околните и какво правим?

Това, което трябва да се направи е, че тези, които са истински болни, ако са много болни трябва да влязат в болница и да се лекуват там. Ако пък не са много болни да си стоят вкъщи. Всички останали трябва да продължат да живеят нормално. Да ходят на работа, на училище, на море, където си искат.“

Аз не мога да си обясня защо се прави тази реставрация на страховете.

Просто някои хора предават собствените си страхове на обществото, от което обществото няма никаква полза. Защото задачата на тези хора е да насочват и да водят обществото. Не да го плашат. А точно това става“, допълни началникът на Детската клиника в Инфекциозна болница

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.