Home » България » Мангъров: Няма излекувани от коронавирус у нас
Няма излекувани от коронавирус у нас

Мангъров: Няма излекувани от коронавирус у нас

„Няколкостотин хиляди са заразените с коронавирус в България“, това заяви доц. Атанас Мангъров, научи 365novini.

 Според началника на детското отделение в Инфекциозна болница засегнатите са „100-200 пъти повече“ от обявените от Националния оперативен щаб. Разликата се дължи на тяхната тактика на тестване, която той определя като „ловене на мухи“.

Инфекционистът отново повтори своята теза, че трябва да се премахнат ограниченията за спиране на разпространението на коронавируса. Трябва да се пуснат здравите и младите да се омесят, за да изградят имунитет и да не тръгне епидемията от старите и болните, при които ще има много жертви, препоръчва доц. Мангъров, който смята, че правителството е постъпило правилно, като не е затворило църквите за великденските празници.

При последния си разговор с премиера Борисов той се е опитал да му обясни всички тези неща и сега вижда в отварянето на парковете и отпускането на мерките правилни действия, макар и не със скоростта, която иска, защото „щабът го е страх“.

„Това не означава, че трябва да съсипеш всичко, защото те е страх да носиш отговорност, като не можеш да я носиш, иди си и нека някой друг, който може да я носи, иначе не си за тази работа. Причините за световната паника около COVID-19 са „политически, икономически, но не и медицински“, заяви Мангъров пред Би Ти ВИ по отношение действията на щаба.

Според инфекциониста сега се правят опити да се „измисли нова епидемиология“ с твърдения, че не може да се формират антитела срещу коронавируса, което смята за невероятно. Няма излекувани от COVID-19, защото както всички вирусни инфекции, заболяването просто само отминава, отбеляза Мангъров и допълни, че лечението е, за да се помогне на организма да се справи, така вентилацията дава шанс на тези с проблеми да успеят да се преборят с болестта.

Най-вероятно тази инфекция сама ще отшуми, защото коронавирусът не е пригоден да циркулира сред човешки, а сред животински популации, прогнозира лекарят.

По неговите думи и преди е имало случаи, когато се е налагало лекарите да делят един респиратор на двама пациенти, както сега гледаме по новините, но тогава медиите не са показвали и затова не е имало страх сред хората. Като пример той даде вътрешноболнична инфекция, която е довела до смъртта на 11 новородени преди година в Неонатологията в София, но на никого не е направило впечатление.

лупа

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.