Home » Живот » Майки в стрес: Ваксинирали децата си и настъпил кошмар
Майки ваксинирали децата си и настъпил кошмар

Майки в стрес: Ваксинирали децата си и настъпил кошмар

Майки на малки деца изживяват голям стрес, след като са ги ваксинирали през последните дни, научи 365novini.

Заради пандемията ваксинациите бяха спрени, но отскоро са възобновени.

„Бебетата ми са на 1.5 год., но момченцето от сутринта не спира да плаче. Вчера им сложиха ваксините срещу пневмококови инфекции. Нищо им нямаше. Днес обаче той само реве, измъчва се, не иска да го нося, нито да го пусна, не знае какво иска. Ходи и реве. Давах и нурофен, и панадол, студени гризалки за да не е от зъбите, но той не се променя. Млъква за 2-3 минути и пак започва“, пише разтревожена майка.

„И на моята на 1.6 год. правихме вчера същата реимунизация и страничните ефекти са подобни – лека температура, много киселее, през нощта се буди и плаче, боли я крачето и накуцва, но всичко това е описано в листовката като очаквани ефекти, та ще трябва да изтърпим. Нищо необичайно, колкото и да е неприятно“, разкрива друга майка.

„Моят на 6 год. вчера му бихме за тетанос и дифтерия и днес цял ден е с температура и го боли където е боцнат“, описва състоянието на детето си друга майка. „Искам да попитам някой сблъсквал ли се е със сериозен обрив след поставяне на ваксината на 13 м. – морбили? Според педиатъра е нормална реакция, но вече трети ден избива, а бузите и направо са пламнали, детето е и доста изнервено“, разказва притеснена майка.

Марица

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.