Home » Топ новини » Майката на пребитото от полицаи момче: Гаврили са се с децата, стъпвали са върху тях и са се снимали
Майката на пребитото от полицаи момче

Майката на пребитото от полицаи момче: Гаврили са се с децата, стъпвали са върху тях и са се снимали

„Знаете ли кое е по-ужасяващо от това, че са ги пребили до смърт? Тези полицаи са се гаврили с децата ни.

Зад колоните, под Министерски съвет те са стъпвали върху тях и са се снимали в тази поза, докато децата ни са били с белезници и с лица към земята. Правили са си селфита. Имало е едно арестувано момиче с потниче, чиято презрамка е била паднала и едната й гърда била разголена. Не е можела да се прикрие, понеже е била с белезници и полицаите са я снимали с телефоните си, галили я по главата.

Можете ли да си представите за какво унижение става въпрос? Аз още не мога да го преглътна. И тези се водят за хора на реда! Аз съм в тотален шок. Шест човека са скачали с кубинките си върху полумъртвия ми син!“, сподели майката на един от зверски пребитите пред Министерски съвет от полицаи младежи Юлия Педева.

Клипове с насилие обиколиха социалните мрежи – мястото е зад колоните на Министерски съвет. Двама младежи бяха зверски пребити и откарани за реанимация в „Пирогов“. Едното момче е изписано, но другото остава в спешната болница заради тежки травми. За случилото се в късните часове на петъчната вечер разказа майката на едно от пострадалите момчета. В студиото на „Тази сутрин“ Юлия Педева сподели, че състоянието, в което е видяла 29-годишния си син е било непоносимо за една майка.

„Синът ми няма никакви провинения до момента. Той е млад и интелигентен мъж. Това слънчево момче не е способно на агресия“, подчерта майката. Синът й Димитър Педев е спортен журналист. Никога не е влизал в сблъсъци и не е регистриран за подобни прояви. За познанството си с Димитър Педев написа в профила си във Фейсбук и журналистът Камен Алипиев. От неговия пост става ясно, че момчето е работило като режисьор в БНТ.

По думите на майката състоянието на Педев към момента е стабилно, но младежът има множество травми, за които лекарите още не могат да предвидят как ще се развият.

Той е с тежко комоцио и огромен хематом на лявото око, има охлузвания и наранявания по цялото тяло. В болничната стая е окован в белезници и го пазят полицаи като най-големия престъпник, разказва тя. Юлия обясни, че за неин ужас на Димитър е повдигнато обвинение. А след комоциума, в който полицейските удари в главата, са го вкарали, момчето е с амнезия и дори не си спомня, че е бил на протеста в петък.

Полицията все още не дава подробен отговор на въпроса в какво е обвинен. Единствено стана ясно, че секунди преди да бъде пребит до смърт от 6 полицаи, младежът е имал словесни пререкания с един от тях.

В петъчната вечер Юлия не успява да се свърже със сина си. Тя продължава да го издирва в съботния ден, обезпокоена, че телефонът му е изключен и никой от приятелите му не знаел къде е и какво се случва с него.

Цялото интервю с Юлия Педева виж ТУК:

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.