Водещите новини
Home » Здраве » Лунна диета за август: Да елиминираме излишните течности
Лунна диета - месец август

Лунна диета за август: Да елиминираме излишните течности

Новият месец август е вече тук, припомня 365novini. Без значение дали ще работим или ще имаме време и за ваканция, тялото ни се нуждае от детокс. 

Затова ще се доверим на лунната диета. Нейният основен принцип е в рамките на 24 часа да се приемат само течности под формата на вода, фрешове, чайове.

Зехтин, мед, захар, сол не влизат в детокс плана. Какво да правите, ако този режим не ви понася, как да се храните? Всяка фаза може да бъде леко изменена, така че да постигнем разтоварващ ефект. Повече вижте в следващите редове и не забравяйте да си запишете фазите на Луната.

Новолуние

Това е много специална фаза на Луната, тъй като тогава се възстановява тялото, фаза, която ни помага да се отървем от всичко ненужно, включително телесните мазнини. По време на новолуние се консумират пресни сокове, билкови чайове, вода. Тези от вас, които не могат да следват толкова строг режим, може да опитат да хапват салати и протеинови храни като риба, яйца, морски дарове, немазни меса, бобови растения, извара. Избягвайте солта и допълнителните мазнини.

Нарастваща Луна

Възможно е задържане на излишни течности, натрупване на килограми, повишаване на апетита, затова дори да не следваме лунната диета е важно как ще се храним. Анасон, портокал, карамфил, грейпфрут, джинджифил, кориандър ни помагат да балансираме емоционално и да контролираме апетита си. Най-добре е да консумираме пресни сокове, ябълки, кефир, айрян, но ако много огладнеем можем да си позволим 1-2 сварени яйца или 150 г пилешко/пуешко месо. Не ползваме сол, за да можем да елиминираме излишните течности от тялото си.

Пълнолуние

Тялото ни е нестабилно, имаме склонност да задържаме излишни течности, да се усещаме по-подути. По време на тази лунна фаза не се консумират подправки, сол и захар са забранени за всяка фаза от диетата. Хубаво е менюто ни да е съставено от вода, детокс чайове, фрешове.

Последна четвърт

Луната намалява и е добре да се придържаме към консумацията на свежи плодове и зеленчуци, повече вода, чай.

1.08.2019 г. – 06:55 часа – новолуние

7.08.2019 г. – 20:41 часа – първа четвърт

15.08.2019 г. – 15:17 часа – пълнолуние

23.08.2019 г. – 17:55 часа – последна четвърт

30.08.2019 г. – 13:20 часа – новолуние

Източник: az-jenata.bg

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.