Home » Горещо » Лили Иванова позлати любимата си домашна помощница
Лили Иванова позлати любимата си домашна помощница

Лили Иванова позлати любимата си домашна помощница

Лили Иванова буквално е позлатила своята бивша, но любима домашна помощница Мария, разбра 365 Новини. Естрадната легенда използвала малкия промеждутък от време преди концерта си в Стара Загора, за да покани на гости екс-икономката си и да й връчи наистина царски дарове за рождения й ден.

Мария получила от ръцете на знаменитата си бивша работодателка две златни синджирчета и златно колие. Но това не било всичко.

Към края на срещата им Лили извадила красиво покривало за диван на черно-бели райета и го връчила на ексикономката си. Към него прибавила пухена възглавница и завивка в същия цвят. Отделно напътила Мария към свой роднина, който също живеел на „Оборище“, да й предаде още армагани. Натоварена с подаръците на поп звездата, 72-годишната жена едва успяла да се прибере в село Яна, където се заселила преди две години след смъртта на съпруга си. При всяко посещение на Мария в мезонета на певицата тя я увещавала да се върне при нея.

Двете са много привързани една към друга и редовно се чуват по телефона.

Лили цени високо работливостта, дискретността, честността и доброто сърце на своята домашна помощница. Чувствала я като човек, пред когото може да сподели чувствата си, а това, разказват нейни колеги, певицата не си позволявала дори със своите близки. Мария продължава да помага с каквото може на примата, но било изключено да се върне при нея на пълен работен ден.

След като овдовя, ексикономката на Лили напусна София, за да стопанисва къщата на мъжа си в Яна. В нея Мария се грижи за голяма градина, от която носи пресен зарзават за изпълнителката на „Ветрове“. Налага й се да се грижи за цялото домочадие, защото е баба на малка правнучка, кръстена на нея, а дъщеря й наскоро е претърпяла тежка операция.

Естрадната легенда също откликва веднага на проблемите на бившата си домашна помощница. Наскоро Мария е сполетяна от драма – незнайни злосторници подхвърлят на Джеки, кучето пазач на двора й, храна, пълна с карфици, и животното издъхва в адски мъки. Примата начаса предлага помощта си и е потресена от загубата на Джеки.

Самата Лили обожава домашните любимци, а грижите й за белия пудел Топси отдавна са станали част от градския фолклор на София.

Неотдавна крадци пък атакуват къщата на Мария, изпочупват прозорците и повреждат ключалките и катинара на входната врата. „Полицаите казаха, че знаят кои са, но дали са ги хванали, нямам представа“, споделила пред съседи бившата икономка на Лили. Те предполагат, че кучето на Мария е било умишлено убито, за да могат апашите да проникнат безпрепятствено в имота и да плячкосат всички ценни вещи. Бившата домашна помощница на любимата на поколения българи певица не попада случайно в дома й. Мария е препоръчана на Лили от сестра й Магда.

Двете работят по едно и също време в администрацията на Дома за ветерани на изкуството и културата в столичния квартал „Захарна фабрика“. Голямата изпълнителка остава толкова доволна от уменията на Мария, че я препоръчва и на големия композитор Тончо Русев и съпругата му. Те също се привързват към икономката на звездата, а вдовицата на маестрото и досега продължава да кани Мария на гости на големи празници или „просто така“.

Източник: С кафето

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.