Home » Свят » Лекари поставиха диагноза на Ангела Меркел, ето какво й е
Лекари поставиха диагноза на Ангела Меркел

Лекари поставиха диагноза на Ангела Меркел, ето какво й е

Германски лекар обясни състоянието на Ангела Меркел, научи 365novini.

Германски лекар постави диагноза на Ангела Меркел. Вече няколко пъти главата на правителството на Германия се тресе пред очите на целия свят. С течение на времето пристъпите й стават все по-сериозни.

На въпросите за здравето си Меркел отговаря, че причини за безпокойство няма. Но повтарящите се пристъпи – най-малко три в рамките на три седмици – поставят това под съмнение. Треморите са симптоми на различни много сериозни заболявания, пише blitz.bg. „Справям се“, шепнеше Ангела, когато се разтресе последния път – на 10 юли, по време на церемонията по посрещането на премиера на Финландия. Фразата бе разшифрована по движението на устните на Меркел. Немско радио се обърна към специалист за това.

Първият пристъп, случил се на 18 юни, когато Меркел приемаше президента на Украйна Зеленски, канцлерът обясни с обезводняване. Версията изглеждаше правдоподобна. Церемонията се провеждаше навън, а времето в Германия беше топло. Но следващият пристъп, случил се след 9 дни в президентския дворец, нямаше как да бъде обяснен с времето. Меркел присъстваше на церемония по назначаването на новия министър на правосъдието.

Беше пояснено, че това е остатъчно последствие от отминалата криза. Тоест тя все още се възстановява. „Но напредък има“, увери Меркел и предупреди, че на нея ще й се наложи да поживее „с това още известно време“.

Третият път обяснения нямаше. Меркел просто каза, че с нея всичко „е добре“. Въпреки това тя посрещна госта си седнала.

Междувременно лекари започнаха да излагат своите хипотези за заболяването на Ангела Меркел. Треморът е признак за много болести, включително и доста сериозни. Такива са Паркинсон и множествена склероза. Но Уве Янке, ръководител на клиниката по неврология и клинична неврофизиология в Германия, смята, че нещата не са чак толкова зле.

Изучавайки кадрите, демонстриращи пристъпите на Меркел, лекарят е достигнал до извода, че става дума за ортостатичен тремор – много рядък, но относително безобиден недъг. Страдащите имат тремори, по правило, но те възникват само тогава, когато те стоят прави – обяснява доктор Янке.

Разкрития.ком

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.