Водещите новини
Home » Свят » Коко Каменаров бяга при Майкъл Чорни
Коко Каменаров бяга при Чорни

Коко Каменаров бяга при Майкъл Чорни

В началото на седмицата бившият директор на БНТ Коко Каменаров беше изпердашен с четири акта от Агенцията за държавна финансова инспекция, тъй като е лично отговорен за потъването на 25 милиона лева от бюджета на почти фалиралата обществена телевизия. 

Любителят на „златен корен” е бил предупреден, че до края на месеца с казуса му ще се заеме прокуратурата и тррескаво обмисля възможността да напусне родината, научи 365novini.

Каменаров възнамерявал да се приюти не другаде, а в Израел, при това под крилото на старата си дружка Майкъл Чорни. Коко вече се свързал с изгонения от България по времето на Иван Костов бизнесмен и получил отговор, че веднага ще му бъде осигурена солидна работа. На всичко отгоре престоят в Обетованата земя бил подходящ и за съпругата на Коко – Радина Червенова, тъй като Израел се слави с едни от най-големите светила в онкологията.

Малцина помнят, че в мрачните години, в които легендарният руски олигарх Майкъл Чорни пръскаше десетки милиони у нас и се беше обградил с плътен обръч ласкатели и използвачи, негов безспорен любимец беше именно Константин Кменаров. Още през 2000-ата година новият директор на БНТ пое медийната политика на мобилния оператор „Мтел“, собственост на руско-еврейския милиардер – първо като говорител, а след това на висок пост в дирекция „Връзки с обществеността“.

Коко Каменаров бяга при Чорни

Майкъл Чорни с покойния вече Владо Грашнов в славните години на монопола на „Мтел“

Когато през 2005-а година Юлий Москов напусна в. „Стандарт”, Миша Чорни предлага мястото на главен редактор именно на Каменаров. Рожденият ден на Коко на 31 юли е едно от малкото светски събития, които олигархът всяка година посещава лично. Именно навръх 40-ия юбилей на Каменаров Майкъл му предлага работата, обаче Константин отказва да смени далеч по-приятните пиар занимания с ветровития пост на главен редактор.

Каменаров е не само служител, но и съдружник на Чорни. През пролетта на 2000-ата година акциите на “Стандарт нюз” са джиросани от “Трон” ЕООД на “Ем Си Джи холдинг лимитед” на руския евреин. Управляваната от финансиста на Чорни фирма притежава 90% от “Стандарт нюз”. Останалите 10% са прехвърлени от Стюарт Каралян на “Бул сим” ЕООД, чийто собственик е Владимир Грашнов. Акциите на дружеството са на приносител.

Според запознати прокуристът Николай Спасов е близък до шефа на борда на директорите на издателството Владимир Грашнов. Николай Спасов е бил сред управителите на фалиралата „Бизнесбанка”. Другият човек в борда е… Константин Каменаров.

Лупа

Твоят коментар

About Натали Славова

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

365Novini във Facebook
error: Кражбата от 365 Новини е забранена!!!