Home » Свят » Коко Каменаров бяга при Майкъл Чорни
Коко Каменаров бяга при Чорни

Коко Каменаров бяга при Майкъл Чорни

В началото на седмицата бившият директор на БНТ Коко Каменаров беше изпердашен с четири акта от Агенцията за държавна финансова инспекция, тъй като е лично отговорен за потъването на 25 милиона лева от бюджета на почти фалиралата обществена телевизия. 

Любителят на „златен корен” е бил предупреден, че до края на месеца с казуса му ще се заеме прокуратурата и тррескаво обмисля възможността да напусне родината, научи 365novini.

Каменаров възнамерявал да се приюти не другаде, а в Израел, при това под крилото на старата си дружка Майкъл Чорни. Коко вече се свързал с изгонения от България по времето на Иван Костов бизнесмен и получил отговор, че веднага ще му бъде осигурена солидна работа. На всичко отгоре престоят в Обетованата земя бил подходящ и за съпругата на Коко – Радина Червенова, тъй като Израел се слави с едни от най-големите светила в онкологията.

Малцина помнят, че в мрачните години, в които легендарният руски олигарх Майкъл Чорни пръскаше десетки милиони у нас и се беше обградил с плътен обръч ласкатели и използвачи, негов безспорен любимец беше именно Константин Кменаров. Още през 2000-ата година новият директор на БНТ пое медийната политика на мобилния оператор „Мтел“, собственост на руско-еврейския милиардер – първо като говорител, а след това на висок пост в дирекция „Връзки с обществеността“.

Коко Каменаров бяга при Чорни

Майкъл Чорни с покойния вече Владо Грашнов в славните години на монопола на „Мтел“

Когато през 2005-а година Юлий Москов напусна в. „Стандарт”, Миша Чорни предлага мястото на главен редактор именно на Каменаров. Рожденият ден на Коко на 31 юли е едно от малкото светски събития, които олигархът всяка година посещава лично. Именно навръх 40-ия юбилей на Каменаров Майкъл му предлага работата, обаче Константин отказва да смени далеч по-приятните пиар занимания с ветровития пост на главен редактор.

Каменаров е не само служител, но и съдружник на Чорни. През пролетта на 2000-ата година акциите на “Стандарт нюз” са джиросани от “Трон” ЕООД на “Ем Си Джи холдинг лимитед” на руския евреин. Управляваната от финансиста на Чорни фирма притежава 90% от “Стандарт нюз”. Останалите 10% са прехвърлени от Стюарт Каралян на “Бул сим” ЕООД, чийто собственик е Владимир Грашнов. Акциите на дружеството са на приносител.

Според запознати прокуристът Николай Спасов е близък до шефа на борда на директорите на издателството Владимир Грашнов. Николай Спасов е бил сред управителите на фалиралата „Бизнесбанка”. Другият човек в борда е… Константин Каменаров.

Лупа

Твоят коментар

Твоята оценка
Твоята оценка
Общо гласували

About Елена Монева

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Кражбата от 365 Новини е забранена!!!