Home » Свят » Китай изуми света, построи болница за 1000 човека само за 48 часа
Китай изуми света построи болница за 1000 човека само за 48 часа

Китай изуми света, построи болница за 1000 човека само за 48 часа

Нова болница с 1000 легла бе оборудвана на пожар само за 48 часа и от снощи вече приема пациенти в близост до китайския град Вухан, епицентър на смъртоносната епидемия с коронавирус, съобщи „Метро“.

Регионалният планински медицински център Даби, чието откриване бе планирано за май, отвори врати снощи в 22:30 ч. местно време. Над 500 строители, електротехници и полицаи работиха денонощно, за да бъдат оборудвани помещенията на големия комплекс, пише www.skandal.bg.

В Китай до този момент починалите от коронавирус са 132, над 6000 души са заразени, според китайските власти.

Местните власти обявиха в петък, че сградата ще бъде превърната в клиника за пациенти с коронавирус, в събота работата вече бе стартирала, а снощи чисто новата клиника вече имаше течаща вода, електричество и интернет.

В самия Вухан в неделя пък се очаква да бъде открита друга болница с 1000 легла, чието построяване ще отнеме 9 дни – от гола поляна (вижте снимките и видеото по-долу). Общо 4 клиники се строят с темпове, познати само в Китай, с използване на готови панелни конструкции.

Интересът към строежа е огромен. Китайският държавен тв канал CGTN излъчва в Youtube видеорепортажи от строежа на болниците на всеки 10 часа, според местните медии Asia One и „Саут Чайна Морнинг Поуст“ тези клипове са гледани от общо 18 милиона души, като в 20 ч. китайско време 2000 души са наблюдавали директно.

В същия час „Ню Чайна ТВ“, тв канал на официалната държавна информационна агенция „Синхуа“, е събрала 15 000 души в своя Youtube канал с излъчване на строежа.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.