Home » България » Киберекспертът Ангел Славчев: Изтеклите данни от НАП вече са продадени
Изтеклите данни от НАП вече са продадени

Киберекспертът Ангел Славчев: Изтеклите данни от НАП вече са продадени

Изтеклите данни от НАП вече са продадени на черния пазар. Атаката е извършена от вътрешен компютър и затова не е оставила следи”, заяви киберекспертът Ангел Славчев, научи 365novini.

Не вярвам обвинените за пробива в електронната система на НАП Иван Тодоров и неговия служител Кристиян Бойков да са истинските извършители на престъплението. „Тези хора са професионалисти и нямаше да оставят следи. По-скоро става дума за лична вендета”, смята Славчев.

Изтеклите данни от НАП вече са продадени

ГДБОП тараши из офиса на Иван Тодоров

По думите му, не трябва държавата да обявява война на хакерите, защото това не е от нейна полза. Част от тях работят за институциите. И ако се почувстват засегнати от обвиненията, ще направят всичко възможно да излезе истината, а тя може да не се хареса на управляващите.

Киберекспертът предупреди, че държавата не е готова да реагира, ако бъдат хакнати сървърите, които събират данните от касовите апарати на търговските обекти. Тогава ще изтече много важна информация, като оборотите на магазините например. Освен това при едно кибернападение фискалните устройства веднага ще прекъснат и търговците ще спрат работа.

Ангел Славчев постави под съмнение информацията на НАП, че само 189 души са пострадали от пробива в електронната система на Агенцията. Около 500 от неговите приятели във Фейсбук са се оплакали, че имат такъв проблем.

Лупа

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.