Водещите новини
Home » Горещо » Калин Терзийски трезвен: Наследниците на Хайтов ме разориха, моля за прошка
Наследниците на Хайтов ме разориха

Калин Терзийски трезвен: Наследниците на Хайтов ме разориха, моля за прошка

Писателят Калин Терзийски е напълно разорен заради делото, което наследниците на Николай Хайтов водят срещу него за обида, научи 365novini.

 Преди четири години в несъществуващото вече токшоу „Комбина“ по Нова тв пияният Терзийски заяви: „Познавах Хайтов и Радичков. Те обслужваха властта. Правеха св…и на Тодор Живков“.

Преди самото изказване водещата Лора Крумова направи уточнението, че до последно редакторите са умували дали да излъчат записа, защото Терзийски е във видимо нетрезво състояние. В крайна сметка решили да го покажат, тъй като това отразява действителното състояние на писателя в този момент от живота му, пише Lupa.bg.

Съдебният процес се точи от март 2016 г., като на първа инстанция авторът на романа „Алкохол“ беше осъден да заплати близо 30 000 лева на близките на вече покойния творец. На втора инстанция присъдата бе отменена, сега се чака окончателното решение на Върховния съд.

Самият Терзийски изплака чрез публикация във фейсбук, че разноските за адвокати са прекалено големи и повече няма пари. Писателят психиатър е молил чрез адвокатите си наследниците на Хайтов да оттеглят иска и да прекратят делото. С днешна дата Калин Терзийски твърди, че преди четири години бил попаднал в жестокия плен на алкохола и че не е искал да обиди никого.

Близките на Николай Хайтов обаче не откликнали на молбите на Терзийски за извънсъдебно споразумение и настояват за обезщетение.

А в емоционална публикация във фейсбук от последните дни авторът на „Алкохол“ отправя молба-призив: „Защо трябва да има злоба, жестокост и желание за мъст? Та така, де: моля… Говорете с Хайтови.“

Веднага след злополучното предаване през пролетта на 2016 г. наследниците на Николай Хайтов заведоха дело за обида на паметта на баща си. Искът бе в размер на символичната сума от 1 лв. Впоследствие обаче промениха исканията си и вече претендират за 8000 лв. на всеки от тримата засегнати, т.е общо за 24 000 лева.

Сега с разноските и лихвите по процеса сумата надхвърля 35 000 лв.

marica

Твоят коментар

About Елена Монева

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

365Novini във Facebook
error: Кражбата от 365 Новини е забранена!!!