Home » Идеи » Как се кади правилно с тамян срещу магии у дома + как да лекуваме с тамян много болести
Как се кади правилно с тамян срещу магии у дома + как да лекуваме с тамян много болести

Как се кади правилно с тамян срещу магии у дома + как да лекуваме с тамян много болести

Каденето на тамян е присъщо не единствено на свещениците. Бихте могли и вие сами да прекадите дома си, стига да знаете правилно как.

За целта ще са ви нужни кадилница, тамян, въглен, кибрит и свещ.

1. Тамянът, като всяка друга ароматна смола, не би могъл да гори сам.

И така, е необходим е външен източник на топлина, под влиянието на който тамянът започва да се топи и да отделя ароматен дим

2. Традиционно за опушването на помещенията с тамян се ползват специални съдове – кадилници.

Кадене на тамян в домашни условия – какво трябва да знаем

Кадилницата е затворен метален съд във формата на продълговата купа, окачен на вериги. Този контейнер служи за поставянето на горещи въглени и на късчета тамян върху тях. Димът излиза през отворите в кадилницата и опушва помещението.

3. За да се прекади дома, не е необходимо на всяка цена да притежавате кадилница. Същата работа върши и малка тава или огнеупорна купа, в която може да се постави жарава. Бихте могли да използвате и метална пластина, усилен на открит огън, свещи, лампи или горелка. В съда, който сме избрали, се поставят дървени въглища и тамян и се загряват до етапа на разтопяване. Важно е да се помни, че колкото по-малко е топлината, толкоз по-слаб аромат отделя тамянът.

4. Като гориво за разпалване на тамян в дома би могло да се прилага въглен под формата на таблетки, които се продават в магазините. Тези таблетки често се използват за наргилета.Запалват се с кибрит, или нещо подходящо. Ако ви е трудно, можете да използвате специална течност за разпалване на дърва, която също така се продава в много магазини.

5. Преди да пристъпите към кадене на тамян в апартамент или къща, трябва да имате предвид, че заради тежкия аромат прекомерната му концентрация би могла да предизвика главобол и световъртеж. По тази причина, преди да запалите тамян в дома, се погрижете за добрата вентилация на помещението и не затваряйте прозорците по времето на каденето, за да не се навреди на присъстващите.

Тамян срещу магии

Открай време се знае, че каденето с тамян пречиства дома от зли сили. Той е неизменна част от всички духовни практики, наричан е още Ароматът на Слънцето, по причина на което се използва в планетарната магия.

Освен това той е познат и като „доброто благовоние“, т.е. това, което се използва само за добро. Самостоятелно или като част от смес, той се използва за кадене срещу зли сили и протекция от магии, както и за пазене и очистване на дома от негативните влияния.

За димът на тамяна се смята, че прониква директно в небесата и осъществява контакт с боговете. За тамянът дори се говори, че притежава магическото свойство да открива заровено имане.

Бъбреци

Както вече споменахме, тамянът, и по-точно белият тамян, е извънредно сполучлив при проблеми с бъбреците. По-нагоре в темата ви описахме как да се справите с възпаленията и болките, а за да изхвърлите камъните от бъбреците, е достатъчно в продължение на седем дена всяка сутрин да приемате на гладно по едно зрънце бял тамян.

Диабет

Белият тамян облекчава и симптомите на диабет. За тази цел е нужно да смесите 250 грама чист пчелен мед с пет грама медицинска дъвка, рафинирана сяра и бял тамян. От тази смес се взема всяка вечер преди лягане по една супена лъжица.

Камъни в жлъчката

Точно както камъните в бъбреците, белият тамян е много ефикасен и при камъни в жлъчката. Нужно е да си направите таблетки от равни количества (около 30 грама) от тамян, мед и колофон. Счукайте колофона и тамяна, добавете меда и оформете малки топченца (общо 21 на брой), които да пиете по три пъти на ден.

Тази смес гарантирано “троши” камъните.

Рак

Редица проучвания на учените от университета в Лестър са доказали, че етеричното масло от тамян е извънредно ефективно при рак на яйчниците, дори и той да е в последен стадий.

Специалистите са установили, че съединение на тамяна в масло, известно като АКВА, премахва раковите образувания. Според много учени силата на етеричното масло от тамян в битката с рака се дължи на силните му противовъзпалителни свойства.

А както знаете, тежките, хронични възпаления се считат за основните причинители на заболяването. Освен, че стимулира тялото само да се пребори с раковите клетки, маслото от тамян действа укрепващо на имунната система като цяло и унищожава болестотворните патогени.

Нови изследвания са отчели, че АКВА е в помощ не само при рак на яйчниците, но и при рак на стомаха, гърдата, мозъка, дебелото черво, простатата и панкреаса.

Разбира се, ако сте диагностицирани с онкологична болест, е необходимо да споделите с лекуващия ви доктор, че смятате да започнете лекуване с масло от тамян.

Черен дроб

Белият тамян действа твърде ефективно и при проблеми с черния дроб. За да го вкарате „в норма“ е необходимо всяка сутрин на гладно да изпивате с чаша вода по едно зърно бял тамян и медицинска дъвка. Процедурата да се прави в протежение на 40 дни.

Артрит

В тамяна се съдържа активно вещество, което доказано действа при артрит. До това заключение са достигнали учени след направени редица проучвания.

Хора, страдащи от болестта, са усетили подобряване в състоянието си още на петия ден след приема на бял тамян, а цялостният благотворен ефект се задържал в продължение на три месеца.

Това дава база на учените да приемат, че тамянът е достойна алтернатива на не много ефикасните традиционни методи на лечение.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.