Водещите новини
Home » Идеи » Как се кади правилно с тамян срещу магии у дома + как да лекуваме с тамян много болести
Как се кади правилно с тамян срещу магии у дома + как да лекуваме с тамян много болести

Как се кади правилно с тамян срещу магии у дома + как да лекуваме с тамян много болести

Каденето на тамян е присъщо не единствено на свещениците. Бихте могли и вие сами да прекадите дома си, стига да знаете правилно как.

За целта ще са ви нужни кадилница, тамян, въглен, кибрит и свещ.

1. Тамянът, като всяка друга ароматна смола, не би могъл да гори сам.

И така, е необходим е външен източник на топлина, под влиянието на който тамянът започва да се топи и да отделя ароматен дим

2. Традиционно за опушването на помещенията с тамян се ползват специални съдове – кадилници.

Кадене на тамян в домашни условия – какво трябва да знаем

Кадилницата е затворен метален съд във формата на продълговата купа, окачен на вериги. Този контейнер служи за поставянето на горещи въглени и на късчета тамян върху тях. Димът излиза през отворите в кадилницата и опушва помещението.

3. За да се прекади дома, не е необходимо на всяка цена да притежавате кадилница. Същата работа върши и малка тава или огнеупорна купа, в която може да се постави жарава. Бихте могли да използвате и метална пластина, усилен на открит огън, свещи, лампи или горелка. В съда, който сме избрали, се поставят дървени въглища и тамян и се загряват до етапа на разтопяване. Важно е да се помни, че колкото по-малко е топлината, толкоз по-слаб аромат отделя тамянът.

4. Като гориво за разпалване на тамян в дома би могло да се прилага въглен под формата на таблетки, които се продават в магазините. Тези таблетки често се използват за наргилета.Запалват се с кибрит, или нещо подходящо. Ако ви е трудно, можете да използвате специална течност за разпалване на дърва, която също така се продава в много магазини.

5. Преди да пристъпите към кадене на тамян в апартамент или къща, трябва да имате предвид, че заради тежкия аромат прекомерната му концентрация би могла да предизвика главобол и световъртеж. По тази причина, преди да запалите тамян в дома, се погрижете за добрата вентилация на помещението и не затваряйте прозорците по времето на каденето, за да не се навреди на присъстващите.

Тамян срещу магии

Открай време се знае, че каденето с тамян пречиства дома от зли сили. Той е неизменна част от всички духовни практики, наричан е още Ароматът на Слънцето, по причина на което се използва в планетарната магия.

Освен това той е познат и като „доброто благовоние“, т.е. това, което се използва само за добро. Самостоятелно или като част от смес, той се използва за кадене срещу зли сили и протекция от магии, както и за пазене и очистване на дома от негативните влияния.

За димът на тамяна се смята, че прониква директно в небесата и осъществява контакт с боговете. За тамянът дори се говори, че притежава магическото свойство да открива заровено имане.

Бъбреци

Както вече споменахме, тамянът, и по-точно белият тамян, е извънредно сполучлив при проблеми с бъбреците. По-нагоре в темата ви описахме как да се справите с възпаленията и болките, а за да изхвърлите камъните от бъбреците, е достатъчно в продължение на седем дена всяка сутрин да приемате на гладно по едно зрънце бял тамян.

Диабет

Белият тамян облекчава и симптомите на диабет. За тази цел е нужно да смесите 250 грама чист пчелен мед с пет грама медицинска дъвка, рафинирана сяра и бял тамян. От тази смес се взема всяка вечер преди лягане по една супена лъжица.

Камъни в жлъчката

Точно както камъните в бъбреците, белият тамян е много ефикасен и при камъни в жлъчката. Нужно е да си направите таблетки от равни количества (около 30 грама) от тамян, мед и колофон. Счукайте колофона и тамяна, добавете меда и оформете малки топченца (общо 21 на брой), които да пиете по три пъти на ден.

Тази смес гарантирано “троши” камъните.

Рак

Редица проучвания на учените от университета в Лестър са доказали, че етеричното масло от тамян е извънредно ефективно при рак на яйчниците, дори и той да е в последен стадий.

Специалистите са установили, че съединение на тамяна в масло, известно като АКВА, премахва раковите образувания. Според много учени силата на етеричното масло от тамян в битката с рака се дължи на силните му противовъзпалителни свойства.

А както знаете, тежките, хронични възпаления се считат за основните причинители на заболяването. Освен, че стимулира тялото само да се пребори с раковите клетки, маслото от тамян действа укрепващо на имунната система като цяло и унищожава болестотворните патогени.

Нови изследвания са отчели, че АКВА е в помощ не само при рак на яйчниците, но и при рак на стомаха, гърдата, мозъка, дебелото черво, простатата и панкреаса.

Разбира се, ако сте диагностицирани с онкологична болест, е необходимо да споделите с лекуващия ви доктор, че смятате да започнете лекуване с масло от тамян.

Черен дроб

Белият тамян действа твърде ефективно и при проблеми с черния дроб. За да го вкарате „в норма“ е необходимо всяка сутрин на гладно да изпивате с чаша вода по едно зърно бял тамян и медицинска дъвка. Процедурата да се прави в протежение на 40 дни.

Артрит

В тамяна се съдържа активно вещество, което доказано действа при артрит. До това заключение са достигнали учени след направени редица проучвания.

Хора, страдащи от болестта, са усетили подобряване в състоянието си още на петия ден след приема на бял тамян, а цялостният благотворен ефект се задържал в продължение на три месеца.

Това дава база на учените да приемат, че тамянът е достойна алтернатива на не много ефикасните традиционни методи на лечение.

Твоят коментар

About clslavchev

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

365Novini във Facebook
error: Кражбата от 365 Новини е забранена!!!