Home » Топ новини » Извънредно в 365 Новини: Ето какви безумни нови мерки готвят от НОЩ след маските на открито!
Извънредно в 365 Новини: Ето какви безумни нови мерки готвят от НОЩ

Извънредно в 365 Новини: Ето какви безумни нови мерки готвят от НОЩ след маските на открито!

Защита или лудост са новите мерки срещу коронавирус у нас, Ви питаме от 365 Новини?!

Пандемията от коронавирус завладява света с нова сила, още по-мощна от тази в началото на годината. България не прави изключение като само за няколко седмици случаите на покосени от заразата преминаха чудовищните 1000 бройки на ден.

Нови мерки срещу коронавирус готвят от НОЩ

Никой обаче не обяснява колко от тези тестове са на нови хора, колко от тях са правени на едни и същи лица, клъстерно ли е разпространението, или е дифузно. Факти, които са от първостепенно значение за проследяване на ситуацията.

И докато премиерът Бойко Борисов намали карантината от 14 на 10 дни и се кълнеше, че видиш ли, нови мерки не са необходими, то „вятърът тотално смени посоката си“.

Днес, по настояване на здравния министър Костадин Ангелов и членовете на Националния оперативен щаб, ще бъде разгледано предложението за задължителното носене на предпазни маски на открито. Ако не от утре, то тази мярка ще бъде въведена категорично най-късно до ноември, разкриха лекари, настояващи за същото от седмици. С това обаче нещата няма да спрат.

От началото или средата на идния месец се готви въвеждането на отделен час за пазаруване за възрастни и хронично болни, както беше по време на карантината. Предвиждат се и отделни коридори в магазинната мрежа за разделение на купувачите.

В магазините ще бъдат пускани малко на брой хора, както и в заведенията. Ресторанти и барове ще отчетат сериозни финансови загуби при невъзможността да запълнят капацитета на залите си.

Предвижда се и намаляване на работното време на заведенията. Това вече се прави в Италия и в още няколко европейски държави. Кметовете на населените места ще имат правомощията да затварят ресторанти и в 21 часа ако броят на заразените се увеличи.

„Напълно възможно е и го очаквайте – в разгара на зимата отново да се окажем затворени по домовете си. Тогава ще се срещнат коронавирус с грип и други респираторни заболявания, така че карантината отново не ни мърда. Добре е да сме подготвени психически“, категорични са лекарите.

Източник: Портал 21

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.