Водещите новини
Home » Идеи » Изобретателно семейство запретна ръкави и спретнаха такова чудо, от което всички губят ума и дума (Снимки)
Изобретателно семейство запретна ръкави и спретнаха такова чудо

Изобретателно семейство запретна ръкави и спретнаха такова чудо, от което всички губят ума и дума (Снимки)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Едва ли има човек, на когото да не му се е налагало да направи някой и друг ремонт у дома. Със сигурност знаете колко трудно е да намерите стила, който максимално да отговаря на вкуса ви, както и той да се впише в бюджета, с който разполагате.

Да не говорим, че напоследък това, което се предлага в магазините е почти еднотипно. Именно в такава неприятна ситуация е попаднало и семейството, за което сега ще ви разкажем. Те решили да сменят пода в дома им, защото им омръзнало бетонното покритие, което имат.

Прегледали куп подови настилки – от плочки, теракот, гранитогрес та чак до различни килими, мокети и какво или още не.

Но така и не намерили това, което максимално да им харесва и да се вписва в бюджета им. Тогава обаче мъжът се стил за нещо супер нестандартно и красиво. Цялата ремонтна дейност продължила малко над седмица, а щом приключили всичките им познати изгубили ума и дума от красивия резултат.

И така – те решили да покрият пода с.. дървени трупи. Различно, уникално и даващо усещане за уют. За целта мъжът споделя, че може да се използва всякакъв вид дърво, но те използвали хвойна. По думите му важното е клоните на дървото да са тънки и нарязани на около 2,5 сантиметра.

Целта е да са мънички, за да може да се наредят хубаво на пода. След това се заливат с полиуретан за леене. Става дума за полиуретан, който се втвърдява при стайна температура придобива здравина на гумен материал, оставайки гъвкав до много ниски температури. Прилепва чудесно към широк спектър от материали като метали, бетон, гума, дърво, фибростъкло и много други.

Важно е да се отбележи, че подобна технология на дървени подови настилки изобщо не е нова. Напоследък обаче тя бързо набира голяма популярност.
Източник: jenata.blitz.bg

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.