Водещите новини
Home » Горещо » Изгонените от bTV Венелин Петков и Гена Трайкова влизат в политиката
Изгонените от bTV Венелин Петков и Гена Трайкова влизат в политиката

Изгонените от bTV Венелин Петков и Гена Трайкова влизат в политиката

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Според слуховете бившите любовници, които напуснаха bTV, са близки с лидера на „Да, България” Христо Иванов

Венелин Петков и Гена Трайкова се гласят за политиката. Това твърдят източници на в. „Уикенд”.

Повече от месец след уволнението си бившият директор на новините в bTV продължава да е без работа, а главната редакторка е подала оставка още след като разбрала, че той си тръгва, стана ясно преди дни.

Засега никой не знае по какъв начин бившите колеги, които са и бивши партньори в живота, смятат да се издържат занапред, защото поне за момента нито една телевизия не ги иска. Говори се, че се надяват да градят политически кариери.

Според слуховете, и Гена, и Венелин са близки с лидера на „Да, България” Христо Иванов. Дни преди да напусне шефското си място в bTV, Трайкова е забелязвана да се върти около него. Тя многократно е била засичана в компанията му и се твърди, е връзката им не е романтична, а чисто прагматична – базирана на предстоящите избори.

Венелин също бил близък с Иванов и едва ли някой ще се изненада, ако види името му в листите напролет. Някои от феновете на Петков вече открито го навиват да се пробва като общински съветник.

Според слуховете обаче, амбициите на бившия новинар са много по-високи и стигат поне до парламента. Дали обаче ще му се отвори парашутът, е друг въпрос.

Венелин Петков си тръгва от bTV като „човек на Капитал“, намеква за връщане в медията чрез политиката

Близо месец след като бе принуден да си събере багажа от bTV, Венелин беснееше открито срещу уволнението си. Той не си спести обиди и обвинения по адрес на бившите си колеги, които изстреля публично от страницата си във Фейсбук.

След като бурята поотмина, даде вид, че се радва на безоблачно семейно щастие и това е единственото, което го занимава в момента. Нетипично за поведението му досега, Петков, който доскоро спазваше пълна дискретност около личния си живот, започна да публикува във Фейсбук снимки от разходките си в планината, обиколките с бебешката количка с родения си преди два месеца син от спортната журналистка Николета Маданска, показа дори няколко снимки на кучето си.

Между тези идилични публикации обаче не пропуска да прави и агитации срещу премиера Бойко Борисов, демонстрирайки се открито като протестър.

Гена засега е по-обрана, но според слуховете, тя е по-активната от двамата в домогванията до политиката. Само че го прави по-дискретно. Дребната на вид дама предпочитала да действа като сив кардинал и, оставайки в сянка, да дърпа конците на други хора, включително на Венелин, с когото не е спряла да поддържа гореща връзка, макар и вече на чисто професионално ниво.

365 Новини припомня, че Венелин Петков бе отстранен от bTV малко преди Коледа. Следващата, която напуска бе Гена Трайкова. Оказва се, че тя е подала оставка в деня, в който е било съобщено за уволнението на Петков. Но се е наложило да работи още месец в bTV – до изтичането на предизвестието при напускане, което по закон е длъжна да спази. На нейно място в bTV е назначена Веселин Петракиева.

Източник: Блиц

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.