Home » Живот » Икономка се грижи за Гинка Станчева: Домашна помощница помага на 87-годишната актриса
Икономка се грижи за Гинка Станчева

Икономка се грижи за Гинка Станчева: Домашна помощница помага на 87-годишната актриса

Икономка се грижи почти денонощно за легендарната актриса Гинка Станчева

Дамата отменяла звездата във всичките ѝ домакински задължения, поддържала жилището ѝ изрядно чисто. Най-доволна Станчева била, че прозорците ѝ винаги светели, а хладилникът ѝ бил пълен с каквото обича, защото домашната помощница ходела на пазар вместо нея.

Да я наемат настоявала дъщерята на актрисата, която смятала за необходимо майка ѝ да има верен човек на разположение в ежедневието почти постоянно. Звездата от „Любимец 13“ и „Специалист по всичко“ първоначално реагирала остро на идеята на щерка си и се дърпала да пусне чужд човек в дома си, но впоследствие обмислила добре предложението и склонила глава. С времето обаче осъзнала, че така ѝ е много по-леко, а битовите тревоги вече не са нейна първа отговорност. Икономката пък се оказала изключително свястна и начетена жена, в чието лице Станчева открила приятелка, с която обичала да сяда на кафе, да ѝ разказва за славната си кариера и да обсъждат актуалните теми в държавата.

Макар да е на 87 години, Гинка продължава да има младежки дух и е все така неуморна, когато става дума за сцената. През есента на миналата година дори се яви на кастинг за роля, въпреки че е актриса от първа звездна величина. „Такива са правилата. Едно време го наричаха прослушване. Защо да се дърпам и да отказвам? Това беше толкова интересна възможност“, коментира тя за най-новата си роля във филма „Рая на Данте“, където играе майка на друг известен наш актьор – Владо Пенев. От екипа на продукцията търсели възрастна дама и я поканили да се яви на кастинга. Станчева сложила небрежен руж, малко червило и отишла на прослушването. Веднага я одобрили, защото е блестяща актриса. Във филма тя играе учителка по италиански на име Анна, която страда от деменция и през повечето време е на легло. Има обаче и светли дни, в които става, издокарва се с грим и се радва на живота – точно както всеки ден прави самата Гинка.

ретро

Твоят коментар

About Натали Славова

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

365Novini във Facebook
error: Кражбата от 365 Новини е забранена!!!