Водещите новини
Home » Горещо » Хищната хиена Петра: В мутренските времена гърмях с пистолет в тавана, за да въдворя ред
В мутренските времена гърмях с пистолет в тавана

Хищната хиена Петра: В мутренските времена гърмях с пистолет в тавана, за да въдворя ред

Петя Атанасова става популярна с артистичния си псевдоним Петра в края на 90-те години на миналия век, когато решава да смени рок баладите с фолк изпълнения, припомня 365novini.  

Появата й на сцената е буреносна. Още с първия си албум „Хищна хиена” става любимка на публиката. Зад гърба си Петра има три брака, два развода и две дъщери от българските си съпрузи. С гърка Димитрис се чувства перфектно – „мъж като него не бях виждала”, признава пред „Уикенд” певицата, която от години е щастливо задомена в Кипър. На 8 октомври красивата брюнтетка вдига тежки наздравици на острова по повод поредния си рожден ден.

– Кой е най-хубавият и най-лошият момент в живота ви?

– Моментите винаги се сменят и аз обичам да улавям тази промяна. За това съм си правила следния експеримент – снимам се в еднакви пози, на едно и също място веднъж с черни, а после с бели дрехи. След това съпоставям снимките и наблюдавам. Има разлики… Но бялата и черната линия се редуват. Кой знае какви лоши моменти не съм имала. Драматични неща не съм преживявала, освен в периода на лошите момчета, наричан още „мутренските времена”.

В Тополовград имах неприятно участие. Стрелбата в заведенията тогава беше най-малкото нещо, което можеше да се случи на една певица. Аз също ходех с пистолетче в чантата. Вярно газово, но гърмеше. Видех ли много зор, гърмях в тавана и казвах на разбеснелите си апаши: „Ако не спрете и не отидете отвън да се разберете, ще спра да пея”. В повечето случаи разправиите спираха на мига. Малки приключения…

– Притеснявате ли се от старостта?

– Не, тя започва човек като навърши 70 години. Колежките ми дават кураж, макар че сред тях има такива, които си крият годините. В шоубизнеса имаше един невероятен импресарио. Той ми казваше така: „Винаги си на 25 години. Когато навършиш 40, почваш да говориш, че си на 40, без да уточняваш дали си на 46, 47, и т.н. Когато навършиш 55, ще казваш, че си на 50”. (Смее се – б.а.) Ама тогава нямаше интернет, всеки да провери и да изчисли. Творците имат детска душа и за това годините за тях са без значение.

– Вярвате ли в любовта?

– Е, как да не вярвам, щом на 40 години промених живота си кардинално заради любов?!

– Забелязвам, че този мъж е влязъл дълбоко под кожата ви. С какво се занимава той?

– С малък бизнес. Има и най-различни хобита. На остров се живее интересно, защото всеки ден правим нещо ново. Джими е рали състезател. Постоянно сме на участия за непрофесионалисти, където той се изявява като отличен пилот и печели първите места. Като не сме на рали, ходим на риба. Имаме две лодки, но предпочитаме да ловим с тризъбци, вместо с въдица. Влизаме във водата през нощта, носим си шапки с лампи. Боцкаме с тризъбеца и хващаме октоподи, риби, мекотели.

Приятно изживяване е. Двамата правим и музика. Джими измисля някаква мелодия, споделя ми я и след време аз я записвам. Новите си парчета пускам в интернет. Ходим и за охлюви – в Кипър събирането им е популярно занимание. Местните ги готвят и хапват с удоволствие. Носим си кофи, лампи, забавно е. Аз работя предимно върху себе си и се възхищавам на колежките, които имат куража да си сменят физиономиите през ден чрез пластични операции.

– Вие нямате ли?

– Не, като дете мечтаех да си оперирам носа. После се отказах,, защото си дадох сметка, че той е типичен за мен. Именно заради него ме наричаха „бялата негърка”, защото лицето ми е леко негроидно. Консултирах се и с лекари, които бяха на мнение, че този тип нос ще отива най-много на муцунката ми.

Забелязвам, че колежките ми сега си правят принцески носове, после се оплакват, че не могат да дишат. Ето, Преслава се оперира – красиво момиче е била винаги, но сега сякаш не е тя. Пак е красива, но е друг човек направо. Бони също има прекрасни певчески възможности, изключително добри операции.

– Предопределен ли е житейския път на всеки един от нас? Вие самата усещала ли сте намесата й?

– Всеки астролог би могъл да каже, че има съдба и да го докаже. Моята астроложка ме беше предупредила на определена дата да откажа участие и да не излизам никъде. Беше ми забранила да се качвам на кола. Но какво се случи? Трябваше да отида в „Пайнер”, за да кажа, че отлагам участията си. Там като чуха, че астроложката ми е казала да не излизам от нас, да не качвам в кола, се хванаха за главата. Почнаха да обясняват, че имам ангажименти, че билетите са продадени. Смяха ми се. Добре, че в това време ми се обадиха, че трябва да ходя да си оправя визите за Солун – тогава имаше визи за Гърция, пък аз трябваше да пея с Василис Карас.

В деня на забраната, събота беше, тръгвам с баща ми да вземем визата, защото не можах да убедя и тези в консулството, че не бива да пътувам. С баща ми тръгваме с неговия варбург към гръцкото консулство в Пловдив да си взема документа за пребиваване в южната ни съседка. Всичко мина прекрасно. На връщане се бях успокоила. И точно на излизане от Пловдив, на последния светофар, стана нещо странно. Бяхме последната кола в редицата на едно кръстовище, когато едно такси, хвърчащо с нечовешка скорост, се заби във вратата до мен. Колата ни се завъртя…

Спаси ни мъж, който се оказа мой фен. Бях с леко сътресение на мозъка. Първо ме закара в болницата, а след това се върна да помогне на баща ми.

Хотарена

Твоят коментар

About Натали Славова

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

365Novini във Facebook
error: Кражбата от 365 Новини е забранена!!!