Home » България » Гражданско неподчинение: Свиневъдите блокират България
Свиневъдите блокират България

Гражданско неподчинение: Свиневъдите блокират България

„Започваме гражданско неподчинение, ако влязат и избият прасета, които не са болни от никаква африканска чума!“, заявиха свиневъди от страната, научи 365novini.

Хората получават подкрепата от граждани у нас, като голяма част от тях все още имат близки, които си гледат по едно или две прасета.

Изискването да се унищожат болните свине е на път да предизвика безредици в цялата страна, блокади на пътища, граници и магистрали. Фермери вече плашат да излязат с цялата си налична техника и да направят барикади, както в Гърция.

Според публикации в социалната мрежа от Видин до Синеморец и от Златоград до Варна всички хора са солидарни с пострадалите от действията на земеделското министерство и БАБХ относно африканската чума и зоват за масови протести, защото това било измама.

„Няма чума и как така животните като не са болни, ще ги убиват?! Да се махат, като не могат да се справят с проблема, защото всички са некадърни. Не искаме оставките само на шефа на БАБХ Дамян Илиев, трябва да си заминават всички отговорни за бедата“, коментираха бесните свиневъди.

Лупа

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.