Home » Топ новини » Евгения Банева излезе на свобода: Обвиняемата изхвърча от ареста срещу „подписка“, ще се лекува
Евгения Банева излезе на свобода

Евгения Банева излезе на свобода: Обвиняемата изхвърча от ареста срещу „подписка“, ще се лекува

Евгения Банева излезе на свобода, научи 365novini

По досъдебното производство в Специализираната прокуратура срещу жената на олигарха Николай Банев е предоставено заключение от съдебно-медицинска експертиза, изготвена в Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Пирогов“, в което се сочи, че настоящото здравословно състояние на арестантката не е съвместимо с условията в следствения арест и се налага провеждане на оперативно лечение в спешен ред, съобщиха от прокуратурата.

По делото е приложено и писмено становище на болницата при Софийския затвор, че арестантката не може да получи адекватни медицински грижи в болничното заведение.

След като се запознаха с експертното заключение, и основавайки се на Европейска конвенция за правата на човека и основните свободи, наблюдаващите прокурори незабавно измениха определената тежка мярка за неотклонение на Банева с по-лека – „подписка“.

С това се предоставя възможност за безпрепятствено адекватно лечение на обвиняемата. На Евгения Банева е наложена забрана да напуска страната. На органите на МВР е възложено да следи изпълнението на мярката за неотклонение.

Банева е привлечена в качеството на обвиняема за участие в организирана престъпна група (ОПГ), данъчни престъпления, пране на пари, държане на боеприпаси и присвоявания. До момента Банева беше в килия с мярка „задържане под стража“.

lupa.bg

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.