Home » Идеи » Ето защо всички започнаха да оставят монета във фризера преди да тръгнат на почивка
Ето защо всички започнаха да оставят монета във фризера преди да тръгнат на почивка

Ето защо всички започнаха да оставят монета във фризера преди да тръгнат на почивка

Чудили ли сте се защо, след завръщането си от дълго пътуване, дигиталните часовници в къщата ви не показват точен час?

Може би смятате, че е имало прекъсване на електрозахранването. Но дори и ако това е така, не можете да бъдете сигурни колко време е продължило. Ние от 365 Новини ще ви разкрием как с помощта на монета, да разберете какво се е случило.

Възможно е, електричеството да е било спряно в продължение на няколко дни, което е довело до размразяването и развалянето на храната във фризера. Веднага след като електричеството се възстанови, храната отново се замразява и вие няма да забележите нищо. Това може да бъде много опасно, тъй като развалената храна се превръща в източник на бактерии и салмонела.

Днес ще ви покажем начин, чрез който можете да разберете дали и колко дълго фризера е бил без електричество! Ще имате възможност да разберете дали храната може да се консумира, или твърде дълго е била на топло и е опасно да я хапвате.

Ще ви бъдат необходими 1 чаша вода и една монета.

Начин на приготвяне: Налейте вода в чашата и я сложете във фризера. Когато водата се превърне в лед, сложете една монета отгоре и върнете чашата обратно във фризера.

Когато се върнете след празниците, проверете къде е монетата, преди да консумирате нещо от фризера.

Ако монетата е на повърхността на лед, това означава, че не е имало прекъсване на електрозахранването, или това се е случило за кратък период от време, а водата е само леко размразена. Това означава, че храната е напълно безопасна! Ако монетата е на дъното на чашата, това означава, че повредата в електрозахранването е била за по-дълъг период от време, водата се е разтопила напълно и монетата е паднала на дъното. В такъв случай изобщо не е добре да консумирате храни от фризера.

Източник: Актуално

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.