Home » Здраве » Ето на какво се дължи повишената долна граница на кръвното
повишената долна граница на кръвното

Ето на какво се дължи повишената долна граница на кръвното

Повишената долна граница на кръвното се дължи на проблеми с бъбреците

Това е вярно, но само отчасти, научи 365novini. Сърцето постоянно изтласква нови и нови порции кръв в кръвоносните съдове. Разбираемо е защо в момент на такова изтласкване налягането е по-високо. И по тази логика горната граница, както я наричат хората, показва налягането в момент на съкращаване на сърцето и постъпване на кръвта в съдовете.

Тя е винаги по-висока и се нарича систолично налягане, затова защото съкращаването на сърцето се нарича систолия. А отпускането на сърдечната камера се нарича диастолия и съответно налягането в този момент е диастолично – долната граница на кръвното налягане.

Относно конкретния въпрос: освен състоянието на бъбреците и на сърцето, разбира се, върху стойностите на кръвното налягане влияние оказват и хормоните на надбъбречните жлези, и емоционалното състояние на човека, и количеството изпивана течност, и функцията на щитовидната жлеза, на хипофизата, на хипоталамуса и много други още фактори.

Затова няма как сами да определите причините за високото или ниското кръвно налягане. Само добър специалист след съответните изследвания може да ви отговори защо например, долната граница на кръвното ви налягане е по-висока от нормалното.

zdrave.to

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.