Home » Топ новини » Ето как да разберете дали ви следят телефона и дали ви подслушват!
Ето как да разберете дали ви следят телефона

Ето как да разберете дали ви следят телефона и дали ви подслушват!

В съвременния живот постоянно използваме всякакви джаджи. Вече не знаем как е възможно да мине целия ден, без да погледнем телефона, таблета или лаптопа си.

Но заедно с удобните нови технологии се появи и допълнителна опасност. Ние сами не забелязваме как даваме на всички непознати информация, която трябва да се пази в тайна.

Например, при използването на социални мрежи. В Instagram ние публикуваме снимки, като същевременно отбелязваме нашата локация. По този начин не само текущото ни местоположение, но и нашият дом или служебен адрес могат да попаднат в ръцете на недобронамерени хора, разбра 365 Новини.

В САЩ е проведен експеримент. Един обикновен човек преглеждал социалните мрежи и се представял за екстрасенс. Питал хората за всякакви подробности: отсрещният човек разказвал за миналия си живот, описвал жилището си и дори споменал, че скоро ще продаде дома си (съобщението било публикувано в една от социалните мрежи).

Толкова многото подробности шокирали човека и било време да си признае, че това е просто експеримент.

“Екстрасенсът” разкрил защо всъщност е взел цялата тази информация. Човекът отсреща бил шокиран, обещавайки да продължи да бъде по-внимателен и мнителен в интернет.

В допълнение, сега социалните мрежи са пълни с различни шпионски програми, чрез които можете да получите и различна информация за точния човек. Но не се притеснявайте, можете да разберете дали има някакъв вид надзор над вас, като се запознаете с информацията, описана по-долу.

За да направите това, има някои комбинации от числа, които трябва да наберете на телефона си.

1) *# 06#. Позволява ви да разберете уникалния IMEI номер на всеки смартфон, включително, ако телефона е iPhone.

2) *#21#. Позволява ви да получите информация за включени пренасочвания – повиквания, съобщения и други данни. Много е удобно, ако искате да проверите дали някой ви шпионира.

3) *#62#. С тази команда можете да разберете какъв брой входящи повиквания се пренасочват, ако iPhone е изключен или е извън обхвата на мрежата.

4) ##002#. Деактивира пренасочването на повиквания. По този начин само вие ще приемете повикванията.

5) *#30#. Предоставя информация за идентифициране на входящия номер.

6) *#33 #. Показва информация за блокиране на изходящи поддържани услуги, като например повиквания, SMS и други данни.

7) *#43#. Показва информация за чакащо повикване.

8) *3001#12345#*. Така нареченото меню „Джеймс Бонд“: тук можете да намерите информация за SIM картата и нивото на сигнала на клетъчната мрежа, дори намира индикатори за приемане на клетъчен сигнал. Всички данни, между другото, се актуализират своевременно.

9) *#*#3646633#*#* – инженерното меню за Android – смартфони с чип MTK.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

One comment

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.