Home » България » Ето ги тарифите на корумпираните митничари
тарифите на корумпираните митничари

Ето ги тарифите на корумпираните митничари

Арестуваните при мащабната акция на МВР цяла смяна митничари от Калотина начело с началникът им Райчо Соколов са били разработвани от службите за сигурност още от месец май 2019 г, научи 365novini.

Това разкри в интервю пред Сашо Диков шефът на гражданското сдружение „Антимафия” Григор Здравков, който има дългогодишен стаж в митниците.

Според Григор Здравков не само митничарите и техния началник Райчо Соколов са прибирали подкупи, за да пускат съмнителни товари през границата: „Това не може да стане без представители на „Гранична полиция”, те задължително участват! Обаче първоначално задържаните полицаи натопиха митничарите”.

Шефът на митницата в Калотина и подчинените му митничари са прибирали тлъсти подкупи

Григор Здравков оповести, че тарифите за подкупи в митниците отдавна са фиксирани, а част от събираните рушвети заминават към началниците в Агенция „Митници”.

„Таксата за пренос на килограм марихуана през Югозападна Митница е 50 евро, килограмът хероин струва 1000 евро. За получаване на пощенска пратка извън пределите на Европейския съюз се плаща от 20 лева нагоре. 1000 евро струва бързото обмитяване на арабското карго, а китайското достига до 2 000 евро”, твърди Григор Здравков.

Според него, най-оборотната престъпна схема за митническа измама в момента е китайско карго да се обмитява като турско на много по-ниска тарифа.

Лупа

Твоят коментар

Твоята оценка
Твоята оценка
Общо гласували

About Елена Монева

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Кражбата от 365 Новини е забранена!!!