Home » Живот » Чилиец от Пазарджик дири родилките, които са го кърмили
Чилиец от Пазарджик

Чилиец от Пазарджик дири родилките, които са го кърмили

Чилиец, който е роден в Пазарджик преди 45 години посети МБАЛ-Пазарджик, научи 365novini.

Той се връща в България, за да види мястото, където се е появил на бял свят, пише glas.bg. Виктор Федерико Аренас Рамирес се ражда на 6 октомври 1974 г. в родилното отделение на Окръжната болница.

Майка му Елиса има тежко раждане и е спасена от пазарджишките лекари, но не може да се грижи първоначално за детето си и да го кърми. Тя и бебето остават в болницата 40 дни, а за да може малкият Виктор да оцелее е кърмен от всички родилки в отделението.

Според майка му те са били повече от 20.

Днес чилиецът живее в град Овале, който е родният град на неговата майка. Работи като учител по испански език и кинематография и иска да направи документален филм за живота си в България.

Това е и причината за посещението му в Пазарджик. Виктор Рамирес посети и служба ЕСГРАОН, където получи акт за раждане. Иска да кандидатства и за българско гражданство.

Ще бъде щастлив, ако научи имената на лекарите, които са спасили него и майка му в Пазарджик, както и да се срещне с някой от тях. Иска да може да благодари и на някоя от жените, които са го кърмили в болницата.

 

Лупа

Твоят коментар

Твоята оценка
Твоята оценка
Общо гласували

About Елена Монева

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Кражбата от 365 Новини е забранена!!!