Home » Живот » Чилиец от Пазарджик дири родилките, които са го кърмили
Чилиец от Пазарджик

Чилиец от Пазарджик дири родилките, които са го кърмили

Чилиец, който е роден в Пазарджик преди 45 години посети МБАЛ-Пазарджик, научи 365novini.

Той се връща в България, за да види мястото, където се е появил на бял свят, пише glas.bg. Виктор Федерико Аренас Рамирес се ражда на 6 октомври 1974 г. в родилното отделение на Окръжната болница.

Майка му Елиса има тежко раждане и е спасена от пазарджишките лекари, но не може да се грижи първоначално за детето си и да го кърми. Тя и бебето остават в болницата 40 дни, а за да може малкият Виктор да оцелее е кърмен от всички родилки в отделението.

Според майка му те са били повече от 20.

Днес чилиецът живее в град Овале, който е родният град на неговата майка. Работи като учител по испански език и кинематография и иска да направи документален филм за живота си в България.

Това е и причината за посещението му в Пазарджик. Виктор Рамирес посети и служба ЕСГРАОН, където получи акт за раждане. Иска да кандидатства и за българско гражданство.

Ще бъде щастлив, ако научи имената на лекарите, които са спасили него и майка му в Пазарджик, както и да се срещне с някой от тях. Иска да може да благодари и на някоя от жените, които са го кърмили в болницата.

 

Лупа

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.