Водещите новини
Home » България » Доц. Кунчев: Масовото ваксиниране на населението започва през март
Доц. Кунчев: Масовото ваксиниране на населението започва през март

Доц. Кунчев: Масовото ваксиниране на населението започва през март

От началото на март започва реалното масово ваксиниране на българите.

Това стана ясно от думите на доц. Кунчев.

Информационният портал ще показва броя ваксинирани и препарата, който е инжектиран.

„Завършена имунизация е, когато се сложат двете дози. Заложили сме в съществуващата информационна система, когато е завършена една имунизация, да е ясно каква ваксина е приложена”, каза доц. Ангел Кучнев на представянето на плана за имунизация в Пловдив.

Той обясни, че в края на първото тримесечие ще започне и изследването на поне 1000 души за ефективността на ваксините и нежалните реакции. Това ще съвпадне и с масовата ваксинация у нас.

“Продължаваме ваксинациите в болниците в по-малките градове. В момента говорим за едно по-символично начало на кампания – 5000 дози не са много. Проблемът е когато включим в останалата част от първите рискови групи – социалните и старчески домове и хосписи. Там логистиката ще бъде по-трудна, като ще трябва да се осигури и персонал на места”, обясни главният здравен инспектор, предаде Флагман.

Дани Каназирева заяви, че вчера макар да е трябвало да се ваксинират 163 медици, техният брой е станал 285, а днес вече първата доза се приели още 82-ма медици, като все повече медицински лица заявяват готовност да се имунизират.

Твоят коментар

About Натали Славова

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

365Novini във Facebook