Home » Топ новини » Действащи текстове на светии и Дънов, с които да си помогнете!
Действащи текстове на светии и Дънов, с които да си помогнете!

Действащи текстове на светии и Дънов, с които да си помогнете!

Неслучайно Библията започва с фразата: „В началото бе Словото.“ Защото това е нашата най-мощна сила.

По-точно не самата комбинация от звуци и думи, а енергията, която се вгражда в казаното, емоционалното и смисленото послание, което то носи. В тази връзка, когато майката се моли за здравето на децата си, силата на молитвата й не може да се сравни с нищо друго.

Ние обичаме нашите деца и сме готови на всичко за тях. Поради тази причина майчината молитва за здравето на децата и тяхното благосъстояние, щастие е сред най-искрено изричаните и неминуемо достига до Господ.

Според специалистите силата на майчината молитва се крие именно в кръвната връзка между нея и нейните деца. Има много случаи, когато молитвата на майката за здравето на децата им помага в привидно безнадеждни ситуации.

Именно в това е смисълът на молитвата за здраве. Свещениците вярват, че всяко заболяване се дава на хората като на тест, като разплатата за греха, за несправедливост в предишния или сегашния живот. Душата на детето е чиста, но често децата носят тежката карма на родителите си.

 

Това е добре да се помни от всички онези, които искат да увеличат семейството си или вече имат деца. Важно е да се помоли за Божията закрила, а също така майката да обещае, че ще научи детето си да обича Бога.

Но не само това е важното. От значение е ние самите как гледаме на света, дали възприемаме случващото се с мъдро отношение или се гневим на съдбата.

Да, понякога чувствата са силни и негативни, а и има резон за тях, но поне трябва да потърсим смисъла на нещата в дълбочина. И да се опитаме да ги озарим с любовта, която носим в себе си.

Изключително трудно е да се последва този съвет, убедили са се вече мнозина, а може би и вие. Ала в такива моменти затова се уповаваме на светлината, която се надяваме да ни посрещне по пътя.

Ето защо с тази молитва за здраве вие ще призовете ангелите, показвайки им смирено, че сте готови да преминете през предизвикателството. Тялото боледува, когато страда психиката.

Няма препоръки колко пъти на ден да се молите и да търсите подкрепа от небесата, те не са и нужни, защото само вътрешният глас ще ви води и ще ви насочва правилно.

Всеки сам преценява за себе си кога и дали да се дистанцира насаме от околните, за да отправи своята молитва за здраве.

И запомнете – не е нужно да сте засегнати от проблем, за да я четете, може да го правите дори с профилактична цел.

Най-доброто като молитва за здраве, успех и благополучие!

молитва за здраве

Молитва за здраве – какво трябва да правим?

Съществуват множество вариации на молитвата за здраве, успех и благополучие. Без съмнение обаче най-силна е тази, която се отправя към Богородица. Тъй като тя също е майка и може да разбере най-добре емоциите, вплетени в думите. Ето го и самият текст на обръщението към Божията майка:

„Приеми нашата молитва, Всеблагословена и Всемогъща Богородице Дево! Към теб се обръщаме ние, недостойните твои раби, и те молим със сълзи на очи да чуеш молбите ни. На Твоя целебен Образ се осланяме, да премахнеш тъгата, да изгониш развилнелите се демони и да дариш с крепко здраве нашите деца. Очисти душите им, избави ги от болка и помоли да прояви благоволение към тях твоя Син – Иисус Христос, нашия Бог.

О, света Майко, Богородице! Не спирай да се молиш за нас, недостойните твои раби, които се покланят пред теб и те почитат, изпълнени с благоговение и емоция пред твоя непорочен образ на надеждата и вярата.
Защото ти си Пресветата Дева и нека се слави името ти сега и завинаги и во веки веков. Амин!“

 

Проверени текстове от хилядолетия!

Безспорно най-силният текст на молитва за здраве е този, който се отправя към Дева Мария. Тази молитва е много популярна сред православните християни и е добре да се казва веднага след обръщението към Божията майка, което ви представихме в предишната точка. Ето я и молитвата:

„О, Пресвета Богородица, Света Богородица! Съхрани и опази под твоята защите моите деца (имената), както и всички момичета и момчета, родени бебета и тези, които все още не са родени. Аз се уповавам на очите ти на майка. Излекувай раните на тялото и душата, която съм нанесъл с греховете си. Аз поверявам детето си изцяло на моя Господ Иисус Христос, и на Твоята най-чиста, небесна закрила. Амин.“

Сред другите проверени текстове на молитви за здраве, от хилядолетия насам се говори за молитвата на Светия мъченик Пантелеймон за изцеление на болести:

„О, велики последователю на Христос, многомилостовий Пантелеймоне! Смили се над мене, слуга грешник, чуй моя вик и стенание, умолявай небесния Лекар на душите и телата ни, Иисус Христос, нашия Бог, да ми даде изцеление от болестите, които ме мъчат.

Приеми недостойната ми молитва и разпростри благоволението си върху всички хора. Не се отвръщай от моите греховни рани, а положи върху тях Твоята милост и ги изцелуи; дари със сила и разум моите душа и тяло в останалата част от дните ми, за да мога да ги прекарам в покаяние и по угоден на Бога начин.

Помоли се на Бога за моето здраве и за спасението на душата ми! Амин! „

Други две популярни молитви за изцеление от болест са следните:

„О, Господи, Всемогъщий, святий Царю, не наказвай и не низвергвай покорният твой раб, молим се на Тебе, Боже наш, Твоят раб (името) е повален немощен от болест, простри над него Твоята милост,прости му всяко прегрешение, волно и неволно. Да, Господи, докосни Твоя раб с целебните си небесни сили, угаси огъня, укроти страстта и всяка телесна немощ, бъди доктора на раба Твой (името), вдигни го от леглото, изцели го от болестта, дари го с Твоята благотворна и всетворяща воля. Помилуй ни Боже и спаси нас, и на Тебе въздаваме слава, на Отца и Сина, и Светия Дух, сега и винаги и во веки веков. Амин! „

Както и:

„Господи Боже, Владико на живота ми, на Твоята благост се уповавам, когато каза: Не искам смъртта на грешника, той трябва да се върне и да живее. Знам, че това заболяване, което имам, е наказание на безнравствеността и греха ми; Знам, че за моите дела аз съм спечелил най-тежкото наказание, но изливай гнева си върху мен в безграничната Си милост. Не пожелавай смъртта ми, но ми дай сила, така че аз търпеливо да устоя на болестта, която е заслуженото мое изпитание, и за изцеление на нея се обръщам с цялото си сърце, с цялата си душа и всичките ми чувства към теб, Господ Бог, Създателя ми, и ще живея, за да изпълня светите Твои заповеди, за спокойствието на моето семейство и за моето собствено благополучие. Амин! „

 

Какъв е проблемът с болестите?

Според религията болестта не е нещо страшно, а напротив – тя е добра и полезна. Всички ние трябва да благодарим на Бога за болестта, защото Той ни изпраща определено заболяване, за да смекчи нашето твърдо сърце и да ни поведе в посока на Неговия път и воля. Понякога, когато нашето собствено заболяване не е в състояние да ни научи на нещо (или по-скоро, ние не сме в състояние да се научим), Бог изпраща болестта и страданието на хората, най-близо до нас, така че ние да се осъзнаем, че трябва да сме по-добри и по този начин да се коригираме, за да поискаме за тях Божието изцеление. Не забравяйте, болестите и смъртта на близки много често не е по тяхна вина, а в резултат на греховете ни.

Когато в дома ви има близък, който е болен, започнете лечението с молитва за здравето му, купете и задължително осветете икони и запалете свещи за здравето му в храма. И едва тогава потърсете лекар.

Трябва ли ние самите да се покаем?

молитва за здраве смисъл

Смисълът на молитвата за здраве е да се покаем

Както споменахме в предишната точка, болестите са много повече възмездие за нашите грехове, отколкото действително състояние на тялото ни. За да се избавим от тях е нужно не просто да прочетем молитва за здраве, а истински и от сърце да се покаем.

Да се разкаем за греховете си и да започнем да се стремим да водим много по-праведен и богоугоден живот. В който да възхваляваме и да се уповаваме на неговата воля.

По този начин ще си гарантираме не само, че ние самите ще бъдем здрави, но също така ще подсигурим и здравето на близките ни. Които няма да бъдат принудени да плащат за нашите грехове.

 

Молитва за здраве

Съществува и още една молитва за здраве, която се отправя към Дева Мария. С надежда тя да се застъпи за грешния болен пред Иисус Христос и по този начин да му донесе изцеление. На него и на близките му.

Тази молитва може да се казва и без да има болен в семейството, с цел Божията Майка да пази молещия се и неговите близки. Ето и текстът на молитвата:

„О, Богородице, Света Богородице! Със страх, вяра и любов пред честната и чудотворна Твоя икона ти се моля: не отклонявай лицето Си от тези, що молят теб, Пресветата Майка и Твоят Син и наш Бог, Господ Исус Христос, да съхраните мирна нашата страна и църква и да ги избавите от ерес, неверници и разкол.

молитва за здраве към света богородица

Отправете молитва за здраве към Света Богородица

Не ни отнемай надеждата и помощта, ти Пресвета Дево, Ти всесилна наша застъпница и покровителка, избави ни от греха, от клеветата на зли хора, от всички изкушения, скърби, заболявания, проблеми и от внезапна смърт, дай покаяние на душата ни, смирение на сърцето, чистота на мислите, поправяне на греховния живот и опрощение на греховете. Ние всички сме ти благодарни и възпяваме величието и милостта ти към нас на земята, да бъде свято името ти и името на Отца и Сина и Светия Дух во веки веков.

Амин!“

Както вече споменахме, тази молитва може да се казва всеки ден, за да закриля Дева Мария дома и обитателите му.

Когато в семейството има болен, тогава може да се отправя следната молитва за оздравяването му към Господ Бог:

„О, Господи мой, Създател мой, моля за Твоята помощ, донеси изцеление на твоя раб (Божия раб) (името). Само с помощта на Твоята помощ той/тя ще се излекува. Докосни го/я със силата на чудото, благослови го/я по целия му път към спасение и изцеление.

Дари на тялото му/й здраве, на душата – благословена лекота, на сърцето – божествен балсам. Болката ще отстъпи пред силата на вярата и раната в тялото и душата ще се излекува с твоята помощ. Нека лъчите Ти от небето да достигнат до него/нея и да го/я дарят със защита, благослови го/я с изцеление от болести и укрепи вярата му/й. Да, Господ чува молитвите ни. Слава и благодарение на силата на Господ. Амин!“.

Молитва за здраве и късмет

Сред по-непопулярните молитви за здраве, която в същото време носи и късмет, е молитвата към Света Матрона – обикновена жена, живяла в руския регион Тула до смъртта си през 1952 година.
Истинското й име е Матрона Дмитриевна Никонова и по време на жизнения си път тя се прочула със способността си да лекува всякакви психически и физически заболявания и да прогонва негативната енергия от живота на хората като ги зареждала с късмет.

.След смъртта й хората започнали да се обръщат към нея в молитвите си, за да я молят за здраве и благополучие. Ето я и самата молитва, която се предава най-вече от уста на уста от местните хора:

„О, блажена Матрона, която си в рая пред престола на Бога, чуй молитва за здравето на хората на земята и помогни им да се сдобият с Божия благодат. Погледни милостиво към нас, грешните и в скръбта, болестта и изкушенията от съществуването ни, ни утеши, излекувай раните ни, застъпи се за нас пред Бог, за да ни прости нашите грехове, избави ни от многото неприятности и помоли нашия Господ Иисус Христос да опрости на всички нас прегрешенията, греховете и паденията. Нека молитвата към теб ни донесе благодат и милост свише, слава на Светата Троица – един Бог Отец, Син и Светия Дух, сега и винаги, и во веки веков.

Амин.“

В България е особено популярна молитвата за здраве и късмет на Петър Дънов. Освен за собственото ни благополучие, тази молитва може да се казва и за да се подобри цялостното състояние на България.

Добре е да казвате текста на молитвата всяка вечер, за да имат думите на молитвата ефект. Освен да повтаряте думите, е нужно да се заредите с много вяра, обич и убеденост, че бъдещето е много по-добро от настоящето.

Това не бива да се променя дори и да се чувствате потиснати от случващото се в живота ви в момента. Самата молитва за здраве и късмет може да варира в зависимост от това какво искате да ви се случи най-много в близкото бъдеше.

Но основният момент в нея е, че трябва редовно да благодарите на Бог, че ви пази от болести, бедност и смърт. Освен това е добре да Го молите да ви благослови, да прогони враговете от живота ви и да ви даде вяра в светлото бъдеще.

Молитва за здраве на дете

Безспорно най-популярната молитва е молитвата за здраве на дете. Коя майка не е стояла безсънна край креватчето на детето си, призовавайки всички висши сили да се погрижат за отрочето й и да го излекуват.

молитва за здраве на дете

Молитва за здраве на дете се отправя към Света Богородица

Най-удачното в този случай е да се помолите за изцелението на детенцето със специална молитва, носеща мощна лечебна сила в себе си. Тя е молитва към Иисус Христос:

„Господи Иисус Христос, простри Твоята милост върху детето ми (името на детето), съхрани го под своята десница, скрий го от всякакво зло, запази го от всеки враг, отвори очите и сърцето му за смирението.

Господи, всички ние сме твои създания, пожали моето дете (името) и му донеси покаяние. Спаси, Господи, и помилуй детето ми (имената), и просвети ума му в светлината на разума на Твоето благовестие, и го води по пътя на Твоите заповеди, и го научи да се подчинява на волята Ти, защото Ти си нашият Бог.“

Не по-малко популярна е и молитвата към Света Параскева за изцеление на болно дете. Тази молитва е по-обща и в нея не се споменава името на детето, но се уповава на могъщата сила на мъченицата Света Параскева. Избрала да стане Христова невеста и загинала заради вярата си.

 

Параскева живяла в Римската империя през втори век и не криела, че е приела християнската вяра. Нещо повече, тя открито проповядвала християнството и успяла да убеди много езичници да повярват в Иисус Христос.

Заради делата си била арестувана, подложена на зверски мъчения и накрая съсечена с меч. Вярва се, че молитвата към нея има особена целебна мощ.

„О, свята и преблагословена мъченице на Христос Параскева, девице красива, чиято чистота всички славят, хранилище на християнската вяра, разобличителка на идоли, божествена поборнице, ревнива пазителко на Божиите заповеди, която се радваш на блажен покой в чертога на твоя жених Христос, украсена с двойна корона на девството и мъченичеството! Молим те, света мъченице, бъди нашата вестителка пред Христос Бог, най-благословеният до века.

Помоли Всемилостивия, чиято воля отворя очите на слепия, да ни избави от болестта; помени ни в твоите свети молитви, за да ни избавиш от тъмния мрак, появил се от греховете ни, вземи от Отца светлината на благодатта и мира на нашето тяло и душа; просвети замъглените ни очи и дай им светлината на Божията благодат.

О, велика мъченице в името на Бог! О, смела девице! О, крепкая мъченице света Параскева! Нека твоите свети молитви бъдат на нас, грешните, помощ, и моли се за нас, окаяните грешници, застъпи се за нас, защото сами не можем да си помогнем.

Помоли се на Господ, чиста девице, помоли Всемилосърдния, света мъченице, помоли твоя жених, непорочна Христова невесто, нека молитвите ти разсеят тъмнината в грешните ни души, и истинската вяра на Божествената светлината на вечния ден да разцъфне в душите ни, и да възпеем с всички Божеството на Отца и Сина и Светия Дух, сега и винаги и во веки веков. Амин!“

Петър Дънов

Петър Дънов също е вярвал в лечебната сила на думите и молитвите. Той ни е завещал доста молитви за здраве като дори ги е разделил в зависимост от това дали се молим за собственото си здраве или за изцелението на някой друг. Или просто искате да се помолите за благополучие в живота си, надявайки се болестите да ви подминават.

Винаги, когато имате потребност, може да си помогнете с тази молитва за здраве, оставена ни от Петър Дънов.

Нея ще откриете по-долу в прикачената снимка, а за да се чуят думите ви, трябва само да има вяра и чистота в сърцето ви. Учителят често е обръщал внимание върху отношението на хората към Бога.

А с публикуваната молитва за здраве от Петър Дънов ще успеете да си въздействате не само физически, но и в духовен аспект.

петър дънов молитва за здраве

Вижте молитвата за здраве на Петър Дънов – за пълен размер – клик върху изображението!

Която и от тези молитви да изберете, бъдете сигурни, че ги казвате от сърце и душа, за да проявят благотворния си ефект.

Всички знаем, че когато животът започне да ни изглежда черен и без изход, става все по-трудно да се справяме със заболявания ни. Затова и се обръщаме за помощ към Бога.

Част от молитвите, които ви предлагаме в тази тема, датират от стотици години. Някои от тях пък са по-нови. Без значение коя ще изберете, е добре да ги четете всяка вечер. И най-важното – трябва да вярвате безусловно в това, което казвате. Само тогава ще усетите влиянието им върху живота си.

Тези молитви ще ви донесат не само физическо, а също така и духовно здраве. Което е дори по-важно.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.