Home » Горещо » Данчето Христова закъса с коленете: Лекари ѝ забранили да носи токчета
Данчето Христова закъса с коленете

Данчето Христова закъса с коленете: Лекари ѝ забранили да носи токчета

Йорданка Христова, която миналата година официално направи бенефиса си и се оттегли от голямата сцена, минавала през сериозни здравословни неволи, научи 365novini. Една от причините естрадната легенда да спре активната концертна дейност била, че закъсала с коленете.

Още преди близо 4 години лекарите ѝ открили плаващи нишки в дясното коляно. От време на време тя изпитвала силни болки и имала затруднения с придвижването.

Заради това се наложило и да отслабне драстично, а докторите категорично ѝ забранили да носи обувки с високи токчета. Данчето винаги е държала да бъде бляскава на сцената и приемала за неуважение към публиката да се появява неглиже. Именно затова намалила темпото и вече се включвала само в големи чествания, както и в концерти на свои любими колеги.

„Вече имам 10-15 чифта маратонки. Това е любимата ми обувка. Просто искам да съм в абсолютна форма. На френски имаше една песен – „Трябва да знаеш кога да напуснеш масата“, коментира звездата.

Съвсем наскоро Данчето доброволно легнала и под ножа, но интервенцията, на която се подложила, по думите на лекарите била неотложна. Става дума за катаракта на лявото око, за която Христова не подозирала и неглижирала дискомфорта, който изпитвала. Когато отишла на рутинен преглед, се оказало, че ако не я оперират спешно, имало голяма опасност зрението ѝ да отслабне критично

. Хубавото сега било, че докторите не само спасили окото ѝ, но направили така, че естрадната прима вече нямала нужда от очила дори в ежедневието.

„Все пак си давам сметка и за възрастта. Исках да съм в такава форма, в каквато трябва да бъда винаги. Сигурно ще ми отслабне паметта, ще започна да забравям текстове. Аз не бих могла да изляза и да си чета текста. Правя го само на запис и на репетиция. За мен е много недостойно да чета и да сричам на сцената. Не мога на сцената да правя нищо друго, освен да пея и да си водя програмата“, заявява 76-годишната естрадна икона.

ретро

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.