Home » Живот » Да родиш след 50 и повече: как живее пенсионерка, станала майка на 60 и други „късни майки“ (СНИМКИ)
Да родиш след 50 и повече: как живее пенсионерка станала майка на 60 и други „късни майки“ (СНИМКИ)

Да родиш след 50 и повече: как живее пенсионерка, станала майка на 60 и други „късни майки“ (СНИМКИ)

Прогресът не спира, а с него се развиват и идеите на човека за такива традиционни ценности като семейството. Ако преди няколко десетилетия тридесетгодишните майки бяха наричани „стари родилки“, сега жените раждат и на 50, и на 60 години.

Но не всеки е готов да говори открито за това. От 365 Новини споделяме с вас историите на най-смелите зрели майки.

Галина Шубенина – роди дъщеря на 60 години

През 2015 г. историята на Галина Шубенина, която роди дъщеря вече пенсионирана, се обсъжда дълго време в мрежата, в пресата и в токшоута. Това не бяха първите раждания на Галина, но, за съжаление, първото й дете почина преди много години.

Шубенина обаче реши да стане майка за втори път – и намери щастието. Нейният избраник беше мъж с 8 години по-млад от нея. Партньорите подходиха с цялата стриктност и отговорност към раждането на бебе Клеопатра – правиха тестове и постоянно се подлагаха на прегледи.

Галина Шубенина дъщеря
Галина Шубенина с дъщеря си Клеопатра

Сега момичето расте здраво и умно. Посещава много кръжоци и обожава майка си. В личния живот на Галина обаче имаше труден период – съпругът й оцеля от инфаркт и известно време Шубенина беше погълната от грижите за съпруга си. За щастие днес в семейството на „зрялата“ майка всичко е наред.

малката Клеопатра
Галина Шубенина с дъщеря си Клеопатра

Наталия Суркова – роди дъщеря на 57 години

Наталия Суркова роди дете на 57 години и дори получи титлата най-старата майка в Русия, според Книгата на рекордите на Гинес. През 1996 г. Наталия роди дъщеря, която стана третото дете в семейството.

По-големият й брат и сестра по това време вече са напълно зрели хора. При раждането момиченцето е кръстено Саният, но по-късно му дават по-конвенционално име – Александра.

Наталия Суркова дете
Наталия Суркова с дъщеря си Саният

Новоизпечената майка твърди, че сама е родила дъщеря от женен мъж. Едва сега генетична експертиза показа, че Суркова е използвала донорска яйцеклетка. Но това не е толкова важно, защото майката е тази, която е отгледала детето. Интересното е, че Александра мълчи за ин-витро оплождането на майка си до смъртта й в хоспис.

Юлия Жабико роди тризнаци на 51

Юлия Жабико ражда три деца наведнъж през 2018 г. – по това време тя е на 51 години. В същото време за първи път в живота си жената изживява щастието на майчинството. Преди това Юлия неуспешно се опитва да стане майка, а след това изведнъж – тризнаци! За щастие раждането е успешно и в семейство Жабико няма необичайни проблеми след него.

жена с тризнаци
Юлия Жабико

Съвременните статистики показват, че има все повече жени, които раждат над 50 години, както по света, така и в Европа. Разбира се, най-често в този случай бъдещите майки прибягват до изкуствено оплождане и донорство (или собствени замразени) на яйцеклетки.

Въпреки това, по един или друг начин, жените са в състояние да износят бебе – или няколко бебета – сами. И така сбъдват съкровената си мечта да станат майки.

А вие одобрявате ли късното майчинство или смятате, че това е приоритет на младостта? Споделете с нас в коментарите!

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.