Водещите новини
Home » Свят » Чудодейна икона лекува от радиацията в Чернобил (Нови разкрития за църквата „Свети Илия“)
Чудодейна икона лекува от радиацията в Чернобил

Чудодейна икона лекува от радиацията в Чернобил (Нови разкрития за църквата „Свети Илия“)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Загадката в църквата „Свети Илия“ в Чернобил продължава. Мистерията около това невероятно място, буди възторг и вълнение у мнозина.

Интересът към нея е толкова голям, че през последните години тя се превръща в едно от ключовите феноменални места в Чернобил. И то не само заради странния факт, че там е регистрирана почти нулева радиация. Зад стените й се случват най-невероятни чудеса. Местни енориаши свидетелстват, че са видели Богородица да слиза над храма и плачеща да го ръси с пелин. Иконите лекуват различни болести, а около мястото се случват странни неща.

Храмът на няколко пъти е спасен от разруха и унищожение, а най-невероятното е, че всеки път по някакъв мистериозен начин местните успяват да го спасят и запазят. Дори и радиацията не спира хората. Много от болните и заразените, които са засегнати от радиацията, остават да живеят тук. И да се молят в храма. А в църквата продължават да се случват чудеса.

Вече ви разказахме за мистериозната случка с Божията майка, но тя не е единственото чудо.

Друг случай също изненадва. Има една икона, която стои в храма „Свети Илия.“ Тя се нарича „Спасителят на Чернобил“. И е интересно, че е видяна насън от един от пожарникарите, организатор на спасителните операции в атомната електроцентрала в Чернобил.

Юрий Андреев, който е облъчен с голяма доза радиация и дълго време е в тежко състояние в болница, сънува иконата многократно. Шокираният мъж разказа на свещениците за това и накрая се моли да му разрешат да я нарисува.

Скоро въпросната икона е нарисувана в Троица-Сергиевата лавра и е осветена в Киев. На нея е изобразен Исус Христос с Божията майка и Архангел Михаил. Те стоят над облаците, а под тях, на земята, са героите — спасители(лекари, строители, пожарникари и др.) И душите на мъртвите.

Интересно е, че след рисуването на тази икона Юрий Андреев се възстановява напълно, пише ekran.mk.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.