Home » България » Черната вдовица изтезавала инж. Миразчиев до сетния му дъх както в лагерите на смъртта
Черната вдовица изтезавала инж. Миразчиев

Черната вдовица изтезавала инж. Миразчиев до сетния му дъх както в лагерите на смъртта

Инж. Димитър Миразчиев, чийто труп бе открит през февруари 2015 година, натъпкан в кофа за боклук близо до Колежа по туризъм, е издъхнал в резултат на кахексия – крайно изтощение на организма, в резултат на екстремно гладуване, научи 365novini.

Около това заключение се обединиха тримата уважавани експерти проф. Добринка Радойнова, д-р Яна Гинкова и доц. д-р Миглена Стамболийска, които дадоха показания по процеса за едно от най-зловещите убийства в новата история на Бургас, пише Флагман.бг.

Пред Бургаския окръжен съд (БОС) вещите лица по делото с категоричност заявиха, че: „Свещичката, наречена живот, е изгаснала бавно, вследствие на липсата на храна и вода“.

Техните становища бяха подробно разгледани в заключителната фаза на съдебното следствие срещу бившата възпитателка Веселина Гинева, която е обвинена, че е уморила бащата на дъщеря си от глад и жажда. Медиците сравниха последните дни на уважавания инженер от Нефтохимическия комбинат с ужаса в концентрационните лагери, където хората масово умирали от кахексия.

Черната вдовица изтезавала инж. Миразчиев

Ваня (вдясно), която е дъщеря на Миразчиев, е неотлъчно до майка си по време на процеса. В заключителната фаза стана ясно, че тя е помолила Веселина Гинева (вляво) да прибере баща й в дома си

„Контрационните лагери са се наричали лагери на глада и смъртта, защото хората в тях страдали от кахексия и пълно изтощение. Точно такъв е бил случаят с инж. Димитър Миразчиев“, изтъкна д-р Гинкова, специалист Вътрешни болести, Кардиология и ревматология.

Резултатите от направените експертизи очевидно не се понравиха на Черната вдовица и нейния адвокат Веселина Василева, която повече от два часа „въртя медиците на шиш“.

„Въпросите, които ми задавате са чисто теоретични и могат да доведат до погрешни интерпретации“, възмущаваха се в повечето случаи вещите лица. Дори председателят на съдебния състав Яни Гайдурлиев отбеляза, че защитата редува едни и същи въпроси, с надеждата да получи различен отговор.

След като стана ясно, че инж. Миразчиев нито е умрял от злоупотреба с алкохол – както Веселина Гинева и дъщеря й се опитваха да внушат от самото начало, нито вследствие на възпалителен процес, нито е получил инфаркт или инсулт, защитата на Черната вдовица се хвана за нова сламка: Жертвата страдала от психическо заболяване, на което всъщност се дължели отчаяните викове за помощ, както и бележките, хвърляни през закованите прозорци на апартамента.

„Нищо подобно! Това е най-обикновен инстинкт за самосъхранение“, бяха категорични и този път експертите. Така искането за нова съдебно-психиатрична експертиза, доказваща каква е била възможността на инж. Миразчиев да възприема действителността, беше отхвърлена.

Веселина Гинева е на свобода от близо година и ще остане навън, докато няма постановена присъда. Изцяло в неин интерес е процесът да се бави колкото се може по-дълго.

В стремежа си да забави за пореден път неизбежното, адв. Веселина Василева поиска да бъде назначена съдебно-психиатрична експертиза и на клиентката й – за да докаже, че подсъдимата не може да възприема показанията и да участва в съдебния процес. Това искане също бе отхвърлено като неоснователно и се наложи най-после Гинева да се изправи пред съдебния състав.

„Уважаеми г-н председател, към настоящия момент имам необходимост да не говоря, защото съм много развълнувана и не мога да ви бъда полезна“, смотолеви Черната вдовица, надявайки делото да бъде отложено за пореден път. Вместо това съдът разпореди да бъдат прочетени показанията й, дадени в хода на съдебното производство.

„Не се признавам за виновна. Не знам в какво съм обвинена, защото ми ги няма очилата. Не съм го държала заключен, защото пътувах до Страцин за работа. Оставях му мобилен телефон и той ми се обаждаше. Казваше, че му липсвам и съжалява, че трябва да ходя на работа. Отговарях му, че ако навремето ме беше взел на работа в Нефтозавода, вече щях да съм пенсионерка и нямаше да се налага да работя.

Имах интерес той да е жив и да получавам пенсията му законно. Не съм толкова меркантилна, но имах финансов интерес. Грижех се за него, давах му сухари с масло и сирене, дробях му кюфтенца. Той ми казваше, че не е очаквал да съм толкова грижовна, а е мислел, е ще му сипя отрова“, са само част от несвързаните обяснения, дадени през 2016 година.

В тях е посочено още, че й Ваня я помолила да прибере баща й и да се грижи за него, защото астроложка й заявила, че той се намира в опасност.

Заключителните пледоарии по делото срещу Веселина Гинева бяха отложени за 18-и ноември. Очаква още същия ден Бургаският окръжен съд да излезе с окончателна присъда.

Снимка: Флагман.бг

Блиц

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.