Home » Живот » Буквите от азбуката носят определена енергия и информация – Инициалите на името разкриват съдбата ви
Буквите от азбуката носят определена енергия и информация

Буквите от азбуката носят определена енергия и информация – Инициалите на името разкриват съдбата ви

Нашите предци са вярвали, че в звука на името на човек е предопределена неговата съдба. Това е поговорката на народната мъдрост и така казват психолозите, които са извели определена връзка между инициалите на човек и неговите успехи в обучението, спорта и бизнеса.

„Всеки звук има подсъзнателно значение“, заяви основателят на асоциативната психолингвистика, американският психолог Чарлз Осгуд. Неговите последователи твърдят, че имената, които ни се дават при раждането и които постоянно чуваме, пряко влияят на характера и съдбата ни.

Всички букви от азбуката носят определена енергия и информация. А нумерологията помага да разберем какво точно влияят първите букви на името, бащиното и фамилията върху живота ни.

Нумерология на името

За да анализира всякакви думи, нумерологията използва гематрия – метод за обвързване на букви от азбуката към числата. Последователите на Кабала отдавна използват това понятие за дешифриране на светите книги.

В наши дни американецът Л. Доу Балиет допълва питагорейската нумерология, като прилага система от последователни кореспонденции от девет класически числа от нумерологията към буквите на азбуката. За да анализирате вашите инициали, трябва да преобразувате буквите в цифри и след това да ги сумирате аритметично и да ги намалите до основното число от 1 до 9.

Например, вашето име е Николай, вашето бащино име е Петров, вфамилията Иванов. Инициалите на Н.П.И., следователно, търсят числа, съответстващи на тези букви от азбуката.

Н – 14, П – 16, И – 9

Сега трябва да се добавят всички числа: 1+4+1+6+9=21=2+1=3.
Важно е резултатът да е едноцифрен

ЗНАЧЕНИЕ НА ЦИФРИТЕ

1 Екипни играчи

номер 1 в нумерологията означава сила, животворна енергия, единство, Бог, воля и лидерство. Такива хора имат огромен запас от вътрешна енергия.

Хората, родени под покровителството на единица, буквално привличат другите към себе си. Техният оптимизъм и любов към живота, способността да оказват подкрепа в трудни времена, самоувереността, зареждат другите с положителни емоции.

Тя работи чудесно с „единиците” в екипа, те знаят как да поддържат отборния дух и са отлични лидери. Единици, родени под покровителството, са в състояние да приемат хората такива, каквито са. Те трябва да избягват поверителността.

2 Перфекционисти

В нумерологията числото 2 е символ на баланса. Вроденият перфекционизъм помага на всеки, който успее да изчисли, да успее в работата, но понякога ги лишава от късмет в любовта и им пречи да изграждат отношения. В живота тези хора трябва да се отърват от егоизма и да се научат да се справят с раздразнителността.

3 Хора с фина психическа организация

Три са знак за триединство, едно от най-загадъчните, красиви и щастливи числа. Хората с тримата в инициалите имат много фина умствена организация и високо ниво на чувствителност. Те са придружени от късмет в любовта, те в идеалния случай се доказват като писатели, художници и художници.

Често изпитват безпричинно безпокойство, могат да бъдат много нетърпеливи, хвалебствени и ревниви. Експертите съветват „тройките“ бързо да забравят всичко лошо, без да се фокусират върху обидите и неприятностите.

4 Успешен във всичко

В нумерологията числото 4 обозначава устойчивостта на целия свят около нас. Всеки, свързан с четирите – символ на сливането на четирите елемента, е придружен от успех и голям късмет във всички начинания.

Тези хора имат още едно категорично предимство – надеждност и предпазливост. Според нумерологията такъв индивид винаги ще избягва опасни ситуации, остри ъгли, ненужен риск. Следователно тя ще се превърне в отличен бизнес партньор, надежден помощник, отличен лидер.

5 Интелектуалци

Пет – символ на знанието и интелектуалната сила. Този номер е най-добрият талисман за хората, които трябва да имат няколко важни умения едновременно.

Тези, които успяха да изчислят 5, имат присъщи много положителни качества: неизчерпаемо любопитство, копнеж за знания, склонност към провеждане на експерименти и изследвания.

Много от положителните черти на „петиците“ обаче са балансирани с негативните страни на характера им: импулсивност, прекомерен нрав, несъобразимост.

6 Най-добри приятели и любовници

Числото 6 в нумерологията е символ на хармония и баланс, обединението на два триъгълника, които представляват мъжкото и женското начало. Тези хора притежават невероятна харизма и чар, те винаги имат късмет в любовта и приятелството.

Въздействието върху съдбата на човек на номер 6 е многостранно. Прави ни гостоприемни и гостоприемни домакини, верни и незаинтересовани приятели. Да живееш в хармония с близки, да се наслаждаваш на красотата и благополучието на собствения си дом за носител на шестимата е истинско щастие.

7 Фаворитите на късмета

7 е уникален в нумерологията. И с уважителна причина: в Египет седемте се смятаха за символ на вечния живот, Рим е построен на седем хълма, седем дни в седмицата, Буда седеше под смокиня със седем плода, спектърът се състои от седем основни цвята. В Стария и Новия Завет числото 7 се споменава повече от 700 пъти!

Както можете да видите, магическото число 7 ни следва навсякъде и дава на хората, свързани с него, с уникални таланти и способности. Късметът постоянно им се усмихва, те винаги виждат целите си в живота. Това са мечтателни личности, които се характеризират със сдържаност, мъдрост, добър спомен и желание да получават нови преживявания.

8 Екшън хора

Номер 8 наподобява обърнат знак за безкрайност. Основното предимство на „осмиците“ е безкрайната енергия, която те могат да насочат във всяка посока.

Според нумерологията такива хора много бързо се справят със задачите, които си поставят, мислят логично, умеят да решават най-трудните въпроси в най-кратки срокове, готови са да поемат отговорност и да вземат решения.

9 Откривателите

Номер 9 в нумерологията символизира тройната тройка. Девет е винаги активен, това е нечетно мъжко число. Според египетските ръкописи точно 9 души са пристигнали за първи път в земята на Египет.

Хората с такъв брой имена често стават пионери в определена област, талантливи изобретатели, писатели, учени, бизнесмени. Преди всичко за тях е придобиването на знания.

9 има някои прилики с 6. Обаче шестимата са символ на любовта и приятелството, а деветката се предлага на света като цяло. Всичко, което прави такъв човек, е от полза за целия човешки род.

Не пропускайте късмета и постигнете щастие в живота на който и да е човек, а нумерологията на инициалите ще ви помогне да разберете по-добре името си и да следвате съдбата си.

Източник: За жената

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.