Водещите новини
Home » България » Борисов нареди: Мангъров го ваксинирайте публично! Призна ми, че 100% е за ваксините
Борисов нареди: Мангъров го ваксинирайте публично!

Борисов нареди: Мангъров го ваксинирайте публично! Призна ми, че 100% е за ваксините

Сподели новината
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ваксината ще стане като санирането – в началото ще минават емисари да плашат хората, после ще видят колко е хубаво. Бъдете, спокойни, обяснявайте повече, каза Борисов на лекарите и на здравния министър, които са с него на инспекцията.

„Като анализ на резултата. Мерките навременни, многто точни, максимално щадящи свободата, правата на хората, движението им. Резултатите и на смъртността и на заболявоемостта спаднаха“, коментира премиерът.

Той отчете, че и натискът върху интензивните отделения е спаднал.

„Огромната ни радост е, че оздравелите са в пъти повече от новозаразените. Ваксината ще видите, че тя ще стане като санирането. В началото минаваха емисари и плашеха, че като санират блока, ще им вдигнат данъците, ще им го купят, ще им го продаде. Такива измишльотини не можеш да си представиш. Като видяха хората колко е хубаво, сега кметовете само за това питат кога ще продължи санирането“, каза още премиерът.

По думите му лекарите все повече ще обясняват на хората, ще дойдат различни ваксини. „Дотогава тези, които са 70-80 000 ще бъдат поставени на хората на първа линия“, каза още Борисов. Според него в началото всеки се пита нужно ли е или не.

„Даже с Мангъров говорих, той ще се ваксинира, ако не се е ваксинирал. Него го ваксинирайте публично, защото ми каза, че е 100 % за ваксинирането“, допълни още министър-председателят.

Спасението на България и на Европа минава през ваксинирането, подчерта Борисов.

„Това е най-важното в момента. Мисля, че хората много бързо ще ги убедят докторите, които са се ваксинирали. Като видят ,че няма странични ефекти“, допълни министър-председателят.

„Бъдете, спокойни, обяснявайте повече“, каза Борисов на лекарите и на здравния министър, които са с него на инспекцията. Той отчете, че най-добрите лекари се ваксинират. „Пациентите им вярват“, допълни още премиерът.

Той обърна внимание, че „„Ремдесивир“ е тежък медикамент, а хората го търсят. „След слагане на такива лекарства пациентите с месеци след това не могат да се възстановят напълно“, обясни още министър-председателят.

От бюджета на Министерството на здравеопазването ще осигурим 1,4 млн. лв. за закупуването на нов и модерен скенер за нуждите на УМБАЛ „Св. Анна“ в София, написа по-късно премиерът Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа „Фейсбук“.

Той посочи, че ще окажат съдействие за изграждане на нов параклис в двора на лечебното заведение.

„Вече отпуснахме близо 1 млн. лв. за оборудването на Клиниката по кардиология с най-съвременна медицинска апаратура. По време на посещението си в УМБАЛ „Св. Анна“ уверих директора на болницата д-р Славчо Близнаков, че може да разчита на нашата подкрепа и при изграждането на новия параклис в двора на лечебното заведение. Ще съдействаме максимално строежът да започне възможно най-скоро“, написа още Бойко Борисов.

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.