Home » Идеи » Био продуктите, които си струва да опитате
Био продуктите които си струва да опитате

Био продуктите, които си струва да опитате

През последното десетилетие думата “био” се превърна в повод за голямо обсъждане, сред медии, фирми и дори частни лица, и социални мрежи. Истината е, че има някои продукти, които наистина си струва да опитате и те са с етикет именно “Био”.

В днешната статия ще ви запознаем с някои продукти, които биха намерили приложение във вашата кухня. Както и такива, които ще ви изненадат с голяма разлика във вкуса и качеството си.

Био плодове и зеленчуци

Когато отидете в избрания магазин обикновено можете да разберете, кои продукти са био, когато видите разликата в цените. Но какво получавате, когато заплатите малко по-висока цена?

Истината е, че според американската организация – The Environmental Working Group, трябва да се снабдяваме с био продукти. Като често при плодовете и зеленчуците има лесно задържане на пестициди и са много чувствителни, като например всички зеленолистни зеленчуци и някои плодове. Плодовете и зеленчуците, които се характеризират като такива са праскови, круши, ябълки, зеле, грозде, моркови, картофи, краставици и др.

Освен това техният вкус е значително по-апетитен. Определено напомня много повече на аромата, който си спомняте от детството и дори ще се изненадате, колко голяма разлика има от обикновените плодове и зеленчуци.

Био месо, млечни продукти и козметика

Изключително важно е да се знае, че био продуктите не са свързани само с различен зарзават, а и с местото, млечните продукти и дори козметиката. Всички предимства на био козметичната индустрия са най-вече липсата на парабени, които наскоро се появи твърдение, че са свързани с появата на рак на гърдата.

Млечните продукти също са важен компонент от био средата. Може да изберете да консумирате животинско мляко, което отново да се води био. Това означава, че животните, които го произвеждат са гледани с качествена храна и на място, на което могат да бъдат свободни. Тоест няма да отделят хормони, които да влияят негативно на човешкото тяло, както при много обикновени ферми, в които животните са подложени на много стрес и това се предава на крайния продукт.

Месото е на същия принцип. Много ферми за отглеждане на месо хранят животните с качествена и сертифицирана храна, която позволява на животните да бъдат здрави и след това месото е много по-различно.

Също така може да изберете био млечни продукти, които са получени само на растителна основа. Това може да бъде тофу, което е заместител на сиренето, както и много млека на ядкова основа. Вкусът им определено е различен, но след като добиете навик много трудно ще се върнете към животинско мляко.

Био кафе и напитки

Ако до момента на сте пробвали био продукти от coffeespot.bg то задължително трябва да го направите, защото ще се срещнете с много свои нови любимци.

Био продуктите, когато става дума за напитки, са изключително интересни. Кафето е с ненадминат аромати, като можете да намерите кофеиново и без кофеиново. Същото важи и за чая, който е с аромат на истински билки, сякаш са току-що набрани от градината на баба. Поръчайте онлайн, доставката ще бъде бърза и вкусът незабравим.

Ако искате да направите чая и кафето си максимално вкусни, то се насладете на сметана за кафе, която е и чудесен спътник на чая, според англичаните. Малко количество от него ще направят и двете напитки много по-плътни и няма да можете да им устоите.

Био продуктите могат да бъдат чудесно решение, ако не можете да си намерите добри решения на обикновените пазари. Не се колебайте да опитате нови неща, защото само така ще намерите своите нови любимци, а може би това ще е в лицето на био продукти. Какво ще опитате първо?

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.