Водещите новини
Home » Свят » Бил Гейтс: Следващата пандемия може да е 10 пъти по-лоша от тази, не сме готови!
Бил Гейтс: Следващата пандемия може да е 10 пъти по-лоша от тази

Бил Гейтс: Следващата пандемия може да е 10 пъти по-лоша от тази, не сме готови!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс направи страшна прогноза в интервю за Süddeutsche Zeitung: „Човечеството не е готово за следващата пандемия, която може да бъде десет пъти по-лоша от настоящата пандемия на коронавирус.“

„Не сме готови за следващата пандемия – тази пандемия е ужасна, но бъдеща пандемия може да бъде десет пъти по-лоша“, предупреди милиардерът, цитиран от DarikNews.

В същото време Гейтс подчерта, че човечеството трябва да си вземе поука от ситуацията с коронавируса и да се подготви по-добре за подобни предизвикателства в бъдеще. Според него още по време на пандемията на COVID-19 ще има значителна разлика при по-добра подготовка.

По този начин по-добрите диагностични възможности биха увеличили степента на разкриване на случаи и биха намалили броя на жертвите, каза Гейтс.

На 22 януари Бил Гейтс обяви, че е получил първата доза от нов тип коронавирусна ваксина. Той каза, че след ваксинацията се чувства добре.

Гейтс е изненадан от мащаба на „налудничавите“ и „злобни“ конспиративни теории, разпространявани за него в социалните мрежи, но би искал да установи какво стои зад тях.

В интервю за агенция Ройтерс Гейтс каза, че многобройните постове с „налудничави конспиративни теории“ за него и за водещия американски експерт по заразни болести Антъни Фаучи вероятно са намерили привърженици заради комбинацията от страховитата пандемия от коронавируса и възхода на социалните медии.

Никой не би могъл да предскаже, че аз и д-р Фаучи ще заемем толкова значимо място в тези наистина злобни теории. Много съм изненадан от това. Надявам се, че ще отмине, заяви милиардерът-филантроп.

Някои от конспиративните теории включват твърдения, че Фаучи и Гейтс са създали пандемията, за да се опитат да контролират хората, че искат да спечелят от разпространението на COVID-19 и да използват ваксините, за да имплантират на населението чипове.

„Наистина ли хората вярват на подобни неща?“, попита Гейтс в интервюто.

Той похвали Фаучи и Франсис Колинс, ръководителя на Националния институт за здравеопазване, като „умни“ и „чудесни хора“ и каза, че очаква с нетърпение да види как ще съумеят да работят ефективно с новото правителство на Джо Байдън.

Гейтс изрази загриженост, че бедните страни ще получат ваксини срещу коронавирус с 6 до 8 месеца закъснение.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.