Home » Идеи » Безопасен метод срещу вредители – необходим ви е само сапун
Безопасен метод срещу вредители – необходим ви е само сапун

Безопасен метод срещу вредители – необходим ви е само сапун

Съвременните препарати за третиране на растенията в градината не винаги са толкова безопасни, колкото бихме искали. Освен това, в точното време, необходимото средство може просто да не ни се намира под ръка.

В такава ситуация на помощ идват тестваните във времето продукти, които са безопасни и ефективни поради своята естественост. Такъв е и обикновеният сапун, който се продава буквално във всеки магазин.

Безопасен метод срещу вредители в градината със сапун
За да защитите градината от малки и големи вредители, от бозайници до насекоми, ще ви трябват няколко подръчни средства.

Съставки:

няколко парчета сапун
платнена чанта
нож
телбод
дървени колчета

Приготвяне:

Нарежете сапуна на големи парчета и ги поставете в платнени торбички. Минете отвора на торбичката с телбод, за да не изпадне сапунът. Не затваряйте дупките плътно – миризмата на сапун трябва да се разпространява свободно.

Забийте дървени колчета по периметъра на градината, а върху тях фиксирайте торбички със сапун.

Можете да натрошите фино останалия сапун и да ги поръсите по растенията и почвата, за да осигурите допълнителна защита от вредители.

Миризмата, която ще излъчи сапуна, дразни вредителите достатъчно, за да не се появят в градината ви. По време на дъжд миризмата само се засилва. Толкова по-добре!

Не забравяйте, че сапунът трябва да се сменя редовно за максимален ефект. Обърнете внимание на ароматния твърд сапун – именно той е най-ефективен. Сапунът с неутрална миризма няма да има желания ефект.

Основното предимство на този метод за борба с вредителите е неговата изключителна естественост. Сапунът не оставя вредни вещества върху зеленчуците и плодовете. Това е абсолютно безопасно за здравето на животните, както и за околната среда.

Този прост, но ефективен метод се използва активно, тъй като биологичното земеделие отново е на мода.

Не забравяйте да споделите с приятелите си безценният трик на опитен градинар – те ще ви бъдат благодарни!

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.