Водещите новини
Home » Свят » Баща се изненадана от бележка за коронавирус, писана от 8-годишната му дъщеря!
Баща се изненадана от бележка за коронавирус

Баща се изненадана от бележка за коронавирус, писана от 8-годишната му дъщеря!

В Австралия жител на Пърт на име Грег Хюз откри бележка за коронавирус, написана от 8-годишната му дъщеря, и се изненада.

Това видя 365 Новини.

Според изданието този лист хартия доказва, че родителите трябва да бъдат по-внимателни вкъщи, като говорят за пандемията. Малката Оливия наряза лист на парчета и написа, наред с други неща, за мерките, които трябва да се предприемат за защита от коронавируса.

„Трябва да се опитам да бъда на метър разстояние от всички и да не ходя на масови събития“, напомни си момичето.

Оливия каза, че е малко уплашена, но призна, че се чувства по-добре, когато мисли, че от коронавируса все още не е умряло нито едно дете. Момичето също изброява хобитата си по време на карантина – включително четене, писане на истории и книги за оцветяване.

„Имахме наистина зрели разговори за текущата ситуация и всеки път, когато се сблъска с нещо, което не разбира или че се чувства неловко, сядаме и го обсъждаме заедно“, каза Грег.

Припомняме, че Китай отчете избухване на новия коронавирус в края на декември. През март тази година СЗО призна ситуацията за пандемия, тъй като вирусът се разпространи в други страни. В света днес над 207 хиляди души са заразени в 166 страни, повече от 8,6 хиляди са починали.

Основните симптоми на коронавирус са висока температура, суха кашлица, стягане в гърдите и задух. В риск са хората с намален имунитет и възрастните хора.

Превод

Бележка за коронавируса на дете

Твоят коментар

About clslavchev

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

365Novini във Facebook
error: Кражбата от 365 Новини е забранена!!!