Home » Свят » Баща се изненадана от бележка за коронавирус, писана от 8-годишната му дъщеря!
Баща се изненадана от бележка за коронавирус

Баща се изненадана от бележка за коронавирус, писана от 8-годишната му дъщеря!

В Австралия жител на Пърт на име Грег Хюз откри бележка за коронавирус, написана от 8-годишната му дъщеря, и се изненада.

Това видя 365 Новини.

Според изданието този лист хартия доказва, че родителите трябва да бъдат по-внимателни вкъщи, като говорят за пандемията. Малката Оливия наряза лист на парчета и написа, наред с други неща, за мерките, които трябва да се предприемат за защита от коронавируса.

„Трябва да се опитам да бъда на метър разстояние от всички и да не ходя на масови събития“, напомни си момичето.

Оливия каза, че е малко уплашена, но призна, че се чувства по-добре, когато мисли, че от коронавируса все още не е умряло нито едно дете. Момичето също изброява хобитата си по време на карантина – включително четене, писане на истории и книги за оцветяване.

„Имахме наистина зрели разговори за текущата ситуация и всеки път, когато се сблъска с нещо, което не разбира или че се чувства неловко, сядаме и го обсъждаме заедно“, каза Грег.

Припомняме, че Китай отчете избухване на новия коронавирус в края на декември. През март тази година СЗО призна ситуацията за пандемия, тъй като вирусът се разпространи в други страни. В света днес над 207 хиляди души са заразени в 166 страни, повече от 8,6 хиляди са починали.

Основните симптоми на коронавирус са висока температура, суха кашлица, стягане в гърдите и задух. В риск са хората с намален имунитет и възрастните хора.

Превод

Бележка за коронавируса на дете

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.