Водещите новини
Home » Идеи » Бърз начин за засяване на семена: моркови, лук, репички – всички те ще поникнат след една седмица!
Бърз начин за засяване на семена: моркови лук репички

Бърз начин за засяване на семена: моркови, лук, репички – всички те ще поникнат след една седмица!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Засяване на семена в кори от яйца – удобен и ефективен начин.

Корите от яйца могат да бъдат много полезни в градинарството. С помощта на този трик ще имате добре поддържана градина. Отглеждането на репички, чесън, моркови или лук ще бъде много по-лесно.

Всяка домакиня иска градината й да бъде подредена и красива като от картинка.

Колко хубаво би било да спестите малко време и да подготвите десетки дупки за засяване на семената с едно движение? Празните кори от яйца са много полезни за този трик.

За да не губите много време за направа на дупките за сеитба, поставете кората с издатините в земята и я притиснете, така че да се получат дупки. Повторете този трик, като се движите по дължина.

Всичко, което трябва да направите, е да засадите семената и да изчакате появата на първите издънки! Очевидно няма по-прост метод от този за подготовка на почвата за сеитба.

Но това не е единственият начин да използвате корите от яйца!

Корите от яйца са идеалният съд за отглеждане на разсад! На първо място, те заемат малко място и могат да бъдат поставени без затруднения на перваза на прозореца. И второ, по време на пресаждане на разсада от тях вероятността от увреждане на корените на растенията и забавяне на растежа им с няколко седмици е намалена до минимум.

Някои градинари пресаждат растенията в градината, отделяйки клетките една от друга. След определен период от време картонът ще започне да се разлага, като по този начин наторява почвата. И най-важното е, че не е нужно да разхлабвате или мулчирате почвата, а просто да я поливате!

Хранилка за птици
Ако обичате да храните птиците през трудния период от годината, когато не е никак лесно да се намери храна, тогава, без съмнение, ще ви трябват кори от яйца. Кутия, въже и някои вкусотии – и птиците ще бъдат сити.

Тези съвети за засяване на семена са изключително прости, но много ефективни!

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.