Home » Свят » Българка плати почивка в Гърция преди пандемията и преживя невероятна изненада
Българка плати почивка в Гърция преди пандемията и преживя невероятна изненада

Българка плати почивка в Гърция преди пандемията и преживя невероятна изненада

Много от българите, които предпочитаха да си резервират или платят почивката предварително, се оказаха като попарени покрай пандемията и промените, които тя донесе в световен мащаб.

Покрай всичко това и много туроператори фалираха, други пък просто нямаха вариант да изпълнят предварително уговорените екскурзии.

Не така стои въпроса с българка, която разказва историята си в един от форумите за туристи.

Тя също платила предварително, но накрая…

„Здравейте, пиша този пост, за да споделя с вас какво добро ми се случи. Всяка година около ноември и м.декември си купувам почивка в Гърция, тъй като ползвам 30% отстъпка. И през 2019 ноември направих същото, тъй като вече бях ползвала услугите на туроператора, реших да платя на 100%.

Речено сторено. Избрах същия хотел, в който вече бях отсядала, тъй като в региона има доста неща, които не успях да видя и да изтараша.

Дойде 2020 и КАРАНТИНАТА ! Видях как затварят градове, граници, паркове… всичко, целият свят се обърна с краката на горе. Умишлено отказвах да мисля за предплатената почивка и дали туроператорът няма да фалира.

Исках да живея в илюзията, че всичко ще отмине и все пак ще отида на море…. Днес докато бях на работа и тънех в блаженно невежество звънна мобилния ми телефон.

Ужас, туроператорът! Сви ми се стомахът, ръцете ми се разтрепериха, не исках да се върна в реалността. Вдигнах и направо пооитах: „Добри или лоши новини ?“

Отсреща спокойния глас на управителя на агенцията ме потърси поименно, не можех да преценя гласа му и стиснах здраво телефона…

„И двете! Хотелът, който запазихте този сезон, няма да отвори! (Колко бавно говореше, искаше ми се да му кресна в слушалката). Но ( с най- дългото „О“, което бях чувала). Преместих резервацията в друг хотел, за същия период.

(Супер, другото на 10 км отбтова в което щях да почивам, изобщо не е проблем).

Вие няма да доплатите нищо и този хотел е два пъти по-скъп“, обясни ми туроператорът.

(Замълчах, не знаех дали съм чула правилно… още осмислях това, което чух..  сега той се опитваше да познае гласа ми). С

Споделям всичко това с вас за да ви кажа, че явно има и корекрни търговци. Щастлива съм, че ще ходя на море!

Източник: Блиц

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.