Home » Свят » Българи в чужбина избухнаха: Тук всичко е по-евтино, а заплатите в пъти по-големи! Ето как ни лъжат ТУК! (СНИМКИ)
Българи в чужбина избухнаха: Тук всичко е по-евтино а заплатите в пъти по-големи! Ето как ни лъжат ТУК! (СНИМКИ)

Българи в чужбина избухнаха: Тук всичко е по-евтино, а заплатите в пъти по-големи! Ето как ни лъжат ТУК! (СНИМКИ)

Купуваме най-скъпите стоки в света с най-ниските заплати! Нашенци от Чужбина сигнализираха с доказателства за разликата в цените, а като ги разгледате сами ще разберете как ни цакат.

Видно е още от първата снимка, че „Своге” се продава между 37 и 57 стотинки /а не за почти 2 лв., колкото се търгува у нас/, взриви страстите.

Електронната поща на „365новини” по същия начин беше бомбардирана от нашенци, живеещи в чужбина, които ни заляха с информация за цените на стоките „по света и у нас”.

Парадокс и абсурд – в най-бедната държава в ЕС плащаме най-скъпо за почти всичко!!! Понякога повече, отколкото баровците в Манхатън, Ню Йорк!

Цената на най-евтиния парацетамол е 19 пенса, а у нас струва средно 1.87 лв.

Надяваме се тази акция на TRG да има общественополезна функция. И  най-вече – да озапти наглите търговци! Българи, където и да сте по света – очакваме и вашите снимки, с които да покажем, че тук ни правят на маймуни!

Ето я грозната реалност за родното ценообразуване! Вижте снимките на стоките в чужбина и сравнете за колко ги купуваме ние тук, в България. С българските си заплати.


Лазаня в известна верига магазини в Холандия струва 2.69 евро, а в същата верига у нас – 7.99 лв.

Справка по данни на Евростат показва, че нашите заплати са 15 пъти по-малки в сравнение с тези, които получават в Германия, и 11 пъти по-малки от холандските. В Холандия ДДС-то за хранителни продукти и напитки е само 6 %, а средната заплата – 2700 евро!

Как ни цакат магазинитеМинималната възлиза на 1400 евро.

В Холандия ДДС-то за лекарства е 0%, за сравнение в България то e цели 20%. „Нашето вино в Белгия е по-евтино от тук (изнася се за 3-3.20 лв. за литър)”, пък пише поредният възмутен потребител в интернет пространството.

А друг го допълва:

„Никога няма да забравя как в българската „Била” някакъв 100 % натурален сок беше 9.99 лв. за два литра, а тук един такъв сок е 1-2 евро”. Коментарите продължават с: „В Италия на 650 евро заплата сапун „Дав” е 50 цента, а в България – 1.55 лв., крем „Лореал” за 6 евро, а в България струва 25 лв. В Париж пък цените в супермаркети „Карфур” са с цели 40 % по-евтини, отколкото са в магазините им в България.

Разлика в цените България и ЧужбинаСитуацията и във фармацевтичната индустрия е не по-различна.

Така например българин, живеещ в Англия, ни информира, че цената на най-евтиния парацетамол там възлиза на 19 пенса. У нас парацетамола струва средно 1.87 лв. „Умишлено ли се подиграват с нас, не мога да разбера?!”, гласи поредният коментар в мрежата, придружен от две снимки – едната, направена в дрогерия в Айндховен, Холандия, и втората – в София, България. Разликата в цената е точно два пъти!

Споделете това с Вашите приятели, а ако имате още доказателства за подобни разлики в цените, ще се радваме да ги споделите с нас!

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.